Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Faktisk.no.

Faktisk.no økte inntektene i 2023

Selv om salgsinntektene og øvrige inntekter gikk ned, økte likevel inntektene totalt for faktasjekkerne.

Publisert Sist oppdatert

Årsregnskapet til Faktisk.no viser at inntektene økte fra ca. 19 millioner kroner til 20,4 millioner kroner.

De økte inntektene skyldes økt tilskudd og donasjoner, med ca 1,5 millioner kroner. Samtidig økte også kostnadene med rundt det tilsvarende.

Årsresultatet endte i null.

– Vi er non-profit, så vi skal ikke lage noe overskudd. Det som eventuelt blir til overs skal gå direkte tilbake for å lage mer journalistikk, sier ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Stian Eisenträger.

At omsetningen har økt betyr mer aktivitet, blant annet i skoleavdelingen, samt Verifiserbar-prosjektet og innsyn.no.

– Det er positivt. Det er det vi er her for, sier Eisenträger.

Årlig driftstilskudd

Eisenträger forklarer at det er eierne som finansierer journalistikken hos Faktisk.no. De eies av Amedia, NRK, TV 2, Dagbladet, VG og Polaris Media. Til sammen mottok Faktisk.no 5,5 millioner kroner i driftstilskudd fra eierne i 2023.

Det er en liten nedgang fra 6 millioner kroner året før.

Faktisk.no mottok også grunntilskudd fra fra Utdanningsdirektoratet til skoleavdelingen.

– I fjor fikk vi også 1,4 millioner av Medietilsynet for innovasjonsstøtte til innsyn.no, som jeg vi lsi er verdens beste innsynsverktøy, og unikt i verdenssammenheng og norsk sammenheng, sier Eisenträger.

Fortsetter

Så langt i år tyder det på at de har sikret finansiering for nok et år, ifølge Eisenträger, som viser til at de får videre grunnstøtte til skoleavdelingen, samt at driftstilskuddet fra eierne ligger fast.

– Vi har fått en del prosjektmidler både fra Fritt Ord til satsing på nyheter om desinformasjon, deepfakes og valgpåvirkning, og vi fikk enda litt mer innovasjonsstøtte til å utvikle innsyn.no, sier han.

I tillegg er skal de administrere et prosjekt kalt NORDIS, som er en samling faktasjekkere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland, som er finansiert av EU.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS