Schibsted-eier gir støtte til innsynsverktøy for journalister

Blommenholm Industrier støtter Innsyn.no med 400.000 kroner.

Publisert

Styret i Schibsted-eier Blommenholm Industrier har vedtatt å støtte utviklingen av innsynsportalen Innsyn.no med 400.000 kroner, skriver de i en pressemelding. 

 Innsyn.no ble startet av Fædrelandsvennen i 2015 og overført til Faktisk.no i 2019. Målet er å samle inn alle relevante postjournaler og gjøre dem søkbare på én og samme plass. Tjenesten skal kun være tilgjengelig for redaksjonelle medarbeidere og NTB har tilbudt seg å stå for en felles innloggingsportal, skriver de videre. 

 – Tilgang på informasjon er avgjørende for at resultatet skal bli god journalistikk. Vi har fulgt utviklingen av Innsyn.no med entusiasme i flere år. Nå ønsket styret å bidra til å utvikle dette verktøyet for medarbeidere i alle Schibsteds redaksjoner. Som konsekvens vil også flere ha nytte av dette, selvfølgelig. Vi ønsker også å bidra til at Innsyn.no kan utvikles i Sverige for svenske journalister, sier Kjersti Løken Stavrum, daglig leder i Blommenholm Industrier i meldingen. 

Støtten tilsvarer det beløpet Faktisk.no selv søkte om og tildelingen gleder redaktør Kristoffer Egeberg.

– Vi er glad for støtten vi nå får. Ambisjonen er å lage verdens beste innsynsverktøy for journalister. Det vil lette arbeidshverdagen for journalister, og muliggjøre mer og bedre graving, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no i meldingen. 

Powered by Labrador CMS