Skal jobbe sammen: Maren Sæbø og Kristoffer Egeberg - her fra da Sæbø vant IR-prisen og Egeberg SKUP-prisen i 2015.
Skal jobbe sammen: Maren Sæbø og Kristoffer Egeberg - her fra da Sæbø vant IR-prisen og Egeberg SKUP-prisen i 2015.

Frilanser Maren Sæbø ansatt som prosjekt­ansvarlig i Faktisk: Skal sørge for at Kristoffer Egeberg & co får mer penger

Sæbø går inn i en deltidsstilling fra 2. januar. - Vi er kjempestolte over at Maren har takket ja, sier redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.

Publisert

Den prisbelønte journalisten Sæbø ble årets frilanser i 2015 og er et kjent navn for de fleste i journalistikken.

Nå trer hun inn i faktasjekknettstedet Faktisk fra 2. januar som prosjektleder. Der skal hun hjelp til med å søke prosjektstøtte, samarbeid, stipendordninger og kurs.

Selv forteller Sæbø at hun fortsetter som frilanser og med sine journalistiske prosjekter, som Bundu.no om Afrika.

- Det er jo veldig stas å kunne være med på å videreutvikle Faktisk, opplyser Sæbø til Medier24.

Egeberg beskriver Sæbø som en ekspert på å skaffe støtte og midler til prosjekter, som hun blant annet har gjort i Skup-sammenheng og ved andre gravejournalistiske prosjekter.

- Vi er kjempestolte over at Maren har takket ja og vil være med på å bygge opp Faktisk.no som en robust og bærekraftig redaksjon. Få vet mer om hvor krevende det er å finansiere ressurskrevende journalistikk i dagens mediemarked. At vi ikke har reklame, og gir bort våre faktasjekker gratis, gjør det ikke enklere, sier Egeberg og fortsetter:

- Men Maren har vist at det er mulig. Hun har skapt et levebrød av dette og ble kåret til årets frilanser i 2015. Og hun har lang erfaring som redaktør for Verdensmagasinet X. Hun er og har vært en nøkkelperson i styret til SKUP for å søke støtte og samarbeidspartnere både til den årlige konferansen i Tønsberg og de to internasjonale GIJC-konferansene som ble arrangert på Lillehammer i 2008 og 2015.

Faktisk er ikke 100% finansiert av eierne, som i dag er Dagbladet, TV 2, NRK, VG.

Det årlige bidraget fra eierne utgjør fire millioner kroner til sammen og er ca halvparten av hva de skal ha inn gjennom annen støtte og samarbeid. Ved opprettelsen av faktanettstedet fikk de 10 millioner kroner innledningsvis, så de har midler til å satse.

- Det er selvfølgelig også et pluss for oss at hun er en solid fagperson og prisbelønnet gravejournalist. Hun er også utdannet historiker, en dyktig kursleder, og medforfatter av "Arkivsøk for journalister" sammen med Tarjei Leer-Salvesen. Hun er med andre ord et et funn for Faktisk.no, avslutter Egeberg.

Powered by Labrador CMS