Politiforum-redaktøren er knallhard mot «sine egne»: Ole Martin Mortvedt er Fagpressens bladfyk 2015!

- Aktiv og tydelig i kontroversielle debatter, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

Under Fagpresseprisene på Månefisken i Oslo torsdag kveld, ble Ole Martin Mortvedt i Politiforum kåret til Fagpressens bladfyk 2015.

I juryens begrunnelse heter det:

Mortvedt får prisen for å ha forsvart betydningen av å drive kritisk, fri og uavhengig journalistikk i fagmediet. Juryen påpeker at han har måttet stå skolerett og forsvare kildevernet, og har vært aktiv og tydelig i faglig kontroversielle debatter. Samtidig har han oppgradert og fornyet Politiforum slik at mediet når ut til et større publikum.

Bladfyken gis «til en person eller et forlag/en medieeier som har utmerket seg på en særdeles positiv måte for og innen fagpressen som mediekanal, enten gjennom det siste året eller over tid», som det heter i statuttene for Fagpresseprisene.

Mortvedt har stått fram som en klar og uavhengig redaktør i mange år, og særlig det siste året kanskje markert seg i forbindelse med den skandaløse «Monika-saken» i Bergen-politiet. 

LES MER om Fagpresseprisene 2015:

Se video (fire min) fra prisutdelingen - inkludert pris-hoppet: 

FAGPRESSEPRISENE:Politiforums redaktør OLE MARTIN MORTVEDT er Årets bladfyk! Ole Martin Mortvedt i Politiforum er kåret til Fagpressens bladfyk 2015. JURYEN sier: - Mortvedt får prisen for å ha forsvart betydningen av å drive kritisk, fri og uavhengig journalistikk i fagmediet. Juryen påpeker at han har måttet stå skolerett og forsvare kildevernet, og har vært aktiv og tydelig i faglig kontroversielle debatter. Samtidig har han oppgradert og fornyet Politiforum slik at mediet når ut til et større publikum.

Posted by Medier24.com on 4. juni 2015

PS! Politiforum fikk flere priser - først ut torsdag kveld var «Årets forside», som også gikk til Politiforum:

  • Medier24 er til stede på prisutdelingen, og kommer tilbake med flere priser, nyheter, bilder og reaksjoner utover kvelden!
Powered by Labrador CMS