Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen.
Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen.

Fagpressens styre tar selvkritikk: Vurderer å offentliggjøre søkerlisten i ettertid

Styret i Fagpressen beklager en rotete ansettelsesprosess der de holdt hemmelig hvem som søkte. Nå vil de likevel offentliggjøre søkerlisten - mot sin styreleders vilje.

Publisert

For kort tid siden ble Per Brikt Olsen ansatt som ny administrerende direktør i Fagpressen.

Ansettelsesprosessen har fått sterk kritikk fra presseorganisasjonens egne medlemmer, fra offentlighetseksperter og styremedlemmer.

Årsaken er at ansettelsesutvalget ikke fulgte Fagpressens prinsipp om åpenhet og valgte dermed å tillate hemmelige søkere - i strid med eget vedtak.

Oversikt over kandidater

Styreleder Jan M. Moberg, som meldte seg inhabil i ansettelsesprosessen sammen med styremedlem Britt Sofie Hestvik, kalte inn til et ekstraordinært styremøte sist tirsdag for å «fjerne all tvil om åpenhet».

På møtet deltok Jan Moberg, Ole Henrik Nissen-Lie, Svein Yngve Madssen, Nina Kristiansen, Britt Sofie Hestvik, Paal Svendsen, Trine Østlyngen og Karine Hildonen Henriksen.

Medier24 har fått innsyn i protkollen fra møtet. Der er det klart at styret er ikke fornøyd med prosessen.

I protokollen står det at de vurderer å offentliggjøre oppdragsavtalen, redegjørelsen fra Raadgiverhuset om prosessen, notat fra et advokatselskap om offentlighet, oversikt over kandidater som i ettertid har sagt ja til å stå på offentlig liste, samt en kronologisk oversikt over ansettelsesprosessen - utarbeidet i ettertid.

I papirene heter det:

For å imøtekomme ønsket om åpenhet i Fagpressen, foreslo ansettelsesutvalget å offentliggjøre dokumentene. Et samlet styre er positiv til å gjøre dokumentene offentlig tilgjengelig. Fordi flere av styrets medlemmer, på grunn av kort frist, ikke hadde fått satt seg inn i dokumentene og kan ha supplerende informasjon, ble det enighet om å framlegge dette samlet på Fagpressens årsmøte.

Styrets leder mente imidlertid at å publisere søkerlisten etter at ansettelsen er gjort, selv i anonymisert form, kan framstå som ufint overfor søkere som ikke nådde opp i prosessen – fordi de ble valgt bort, og nå kun ønsker å legge prosessen bak seg. Styret diskuterte saken, og gjorde enstemmig nedenstående vedtak. Selve vedtaket ble klarert for offentliggjøring rett etter møtet.

 

Fem vedtak

I tillegg har de gjort følgende fem vedtak:

  1. Styret fastslår at Fagpressen vil etterleve egne prinsipper om åpenhet, etter de samme kravene som vi stiller til andre.
  2. Styret beklager at vi ikke gjennomførte rekrutteringsprosessen i henhold til egne prinsipper.
  3. Administrasjonen skal utarbeide retningslinjer for fremtidige ansettelser i Fagpressen.
  4. Rekrutteringsprosessen vil bli gjennomgått i årsmøtet 28. mars.
  5. Det er bekreftet at nytilsatt administrerende direktør var villig til å stå på åpen søkerliste.
  • For ordens skyld: Jan M. Moberg er også publisher i Teknisk Ukeblad som eier 10 prosent av Medier24 AS. Bedriftene er også samlokalisert i Oslo.
Powered by Labrador CMS