Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen kaller inn til ekstraordinært styremøte.
Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen kaller inn til ekstraordinært styremøte.

Fagpressen kaller inn til hastemøte etter lukket direktørjakt: Skal gå gjennom hele prosessen og fjerne all tvil om åpenhet

Fagpressen innrømmer at de har fått en ripe i lakken etter den lukkede ansettelsesprosessen. Nå blir samtlige styremedlemmer kalt inn på teppet.

Publisert

Denne uken ble Per Brikt Olsen ansatt som ny administrerende direktør i Fagpressen etter at Elin Floberghagen ble ny generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Men ansettelsesprosessen har ikke vært god nok, mener flere medlemmer og varsler full gjennomgang på årsmøtet i slutten av måneden.

Årsaken er at styret vedtok at de skulle ha en åpen søkerliste, men dette ble ikke fulgt.

Leder i ansettelsesutvalget, Ole Henrik Nissen-Lie, har fortalt at det oppsto en misforståelse da han tok over arbeidet da styreleder Moberg og styremedlem Britt Sofie Hestvik trakk seg av habilitetsutfordringer.

 

Stiller Fagpressen i dårlig lys

Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen sier til Medier24 at de kaller inn til ekstraordinært styremøte på tirsdag ettermiddag for å gå gjennom det som har skjedd.

– Rekrutteringsprosessen til ny administrerende direktør har stilt Fagpressen i et dårlig lys i forhold til hvordan det burde vært, innrømmer Moberg og fortsetter:

– Fagpressen er en organisasjon som skal tilstrebe åpenhet og offentlighet. Det må det ikke være tvil om. Derfor må vi ta et styremøte og diskutere hva som har skjedd i forkant av årsmøtet som er i slutten av måneden, sier han.

Moberg forteller at han har en forventning om at styret samler seg:

– Jeg har en forventning om at styret samler seg om å bekrefte nok en gang at den prosessen som har vært – var uheldig. Og at vi er fortsatt for åpenhet – både i denne type prosesser og annet.

Følger ikke egne prinsipper

Flere medlemmer har gått ut i Medier24 og uttalt at de mener ansettelsesprosessen har vært problematisk. Leder Ivar Kvistum i Fagpressens redaktørforum sa følgende til Medier24 på onsdag:

– Vi synes det er et problem at organisasjonen ikke evner å følge sine egne prinsipper. Konsekvensen er åpenbart uheldig, sa han.

Moberg sier han har forståelse for at styret får kritikk.

– Vi må forvente på årsmøtet at det blir stilt spørsmål rundt det, og derfor er det også greit at vi har et eget styremøte på dette nå, slik at de som stiller spørsmål kan få skikkelige svar, avslutter Moberg.

  • For ordens skyld: Jan M. Moberg er også publisher i Teknisk Ukeblad som eier 10 prosent av Medier24 AS. Bedriftene er også samlokalisert i Oslo.
Powered by Labrador CMS