Jurymedlem Reidun Kjelling Nybø delte ut prisen til TU-redaktør Svein-Erik Hole.
Jurymedlem Reidun Kjelling Nybø delte ut prisen til TU-redaktør Svein-Erik Hole.

Svein-Erik Hole er Årets fagpresseredaktør. «Demonstrerer verdien av nisjekunnskap og små redaksjoner»

TU-redaktøren fikk heder under fagpressens prisfest torsdag kveld. 

Publisert

Under Fagpresseprisene på Månefisken i Oslo torsdag kveld blir det delt ut ni priser - og blant de høysthengende er Årets fagpresseredaktør

I år gikk den til Svein-Erik Hole, som er redaktør for TU.no, Teknisk Ukeblads nettutgave.

 

Det over 150 år gamle Teknisk Ukeblad har på nett blitt til en sterk merkevare med stadig større trafikk, også utenfor kjernemålgruppen.

For dette, og for hans engasjement for nisjemedier, får Hole prisen. 

Juryen sier følgende om Svein-Erik Hole: 

Endring og omstilling er hverdagen til alle norske redaktører. Men noen er mer fremoverlente enn andre. Årets fagpresseredaktør har vært en ledende skikkelse i den digitale omstillingen i sitt mediehus i de siste fem årene – og ikke minst i 2016. Mediehuset har gjennomgått store endringer og samtidig oppnådd vekst – både gjennom økning i antall brukere og gjennom en utvidelse av porteføljen.

Årets fagpresseredaktør har gjort en stor innsats når det gjelder rendyrking av profilen til de ulike nettstedene i porteføljen.  Årets vinner er en kløpper på å bruke data og analyser for å avdekke om sakene møter lesernes behov. Vedkommende forstår viktigheten av å tenke kvalitet framfor kvantitet, vektlegge unike saker framfør å løpe i flokk og å tenke nytt når det gjelder rendyrking av stoffområder og målgrupper. Hovedmålet er hele veien å videreutvikle journalistikken gjennom å ta i bruk ny teknologi og ny kunnskap.

Årets fagpresseredaktør har bidratt til å løfte fagpressen fram – både når det gjelder digital nytenkning og gravejournalistikk. Han demonstrerer verdien av nisjekunnskap og hvordan også små redaksjoner kan være synlige og viktige. Denne redaktøren er ikke bare et forbilde på utvikling og nytenkning – han står også for en åpenhet og en delekultur som vi alle kan lære mye av.

Årets fagpresseredaktør er Svein-Erik Hole, redaktør for TU.no.

 

Powered by Labrador CMS