Fagbladet Journalisten sitt styre lyser ut redaktør-jobben. Fra venstre: Arkivfoto av styreleder Katrine Strøm i Journalisten, klubbleder Henrikke Helland i TV 2 og tillitsvalgt Britt Ellen Negård i NJ fra landsmøtet i 2015.
Fagbladet Journalisten sitt styre lyser ut redaktør-jobben. Fra venstre: Arkivfoto av styreleder Katrine Strøm i Journalisten, klubbleder Henrikke Helland i TV 2 og tillitsvalgt Britt Ellen Negård i NJ fra landsmøtet i 2015.

Nå skal NJ lyse ut stillingen som redaktør for Journalisten. Bladstyret håper å ha ansettelsen klar etter sommeren

Martin Huseby Jensen ble konstituert i 15 måneder da Helge Øgrim ga seg i fjor. Tirsdag vedtar trolig styret å lyse ut stillingen permanent.

Publisert

I morgen har det nye Journalisten-styret sitt første møte med Katrine Strøm fra Dagsavisen Fremtiden som styreleder.

På agendaen står blant annet prosessen rundt ansettelse av redaktør.

I utgangspunktet ble Martin Huseby Jensen konstituert i 15 måneder som redaktør i fagbladet. Strøm bekrefter at de nå lyser ut stillingen:

– Vi tar sikte på å lyse den ut relativt raskt nå. Med mindre styret har store innvendinger, så ønsker vi å ha på plass en permanent redaktør i Journalisten innen utløpet av august i år, sier hun til Medier24.

Fornøyd med redaktøren

Styrelederen forteller at de ønsker så mange kvalifiserte søkere som mulig og vil gå bredt ut med utlysningen.

Journalisten gikk med 171.000 i pluss i 2016 etter at Norsk Journalistlag ga fagbladet 1,1 millioner i ekstra midler. Fagbladet er en avdeling i NJ, med eget driftsregnskap.

Konstituert redaktør Martin Huseby Jensen i Journalisten.
Konstituert redaktør Martin Huseby Jensen i Journalisten.

Behovet oppsto da nettavisen ga redaktør Helge Øgrim og en annonsekonsulent sluttpakker.

Norsk Journalistlag ga redaktøren 450.000 kroner i en seks måneders sluttpakke uten arbeidsplikt, til tross for at han sa opp selv.

Strøm forteller at styret har ingenting å utsette på jobben som er utført av den konstituerte redaktøren i denne perioden.

– Martin Huseby Jensen gjør en god jobb og har iverksatt flere forbedringer i sin konstituerte tid. Vi er alle inneforstått med at det er en spesiell situasjon, men Martin gjør mye og er ikke redd for å sette i gang ting og utføre ideer han har gått med lenge. Det er positivt, sier styrelederen.

– Hva skjer med stillingshjemmelen dere har holdt tilbake nå?

– Det skal være tre journalister og en redaktør og det vil bli frigjort en journalist-hjemmel når vi har fått på plass en permanent redaktør, sier Strøm.

Det nye styret består av styreleder Katrine Strøm, nestleder Dag Idar Tryggestad, Rolf Johansen, Paal Svendsen, Martin Riber Sparre (vara), Ellen Morland (vara) og Lars Andreas Døvle Larssen (vara).

Bekrefter sin interesse

De har sitt første styremøte tirsdag. Strøm forteller at de skal planlegge et styreseminar mot slutten av sommeren, der de ser på strategien så langt og veien videre.

– Det er gjort en god jobb med å snu alle steiner og vår jobb blir nå å fortsette å holde en sunn og kvalitetsrettet drift, sier hun.

Konstituert redaktør Martin Huseby Jensen i Journalisten opplyser til Medier24 at han er søker til jobben:

– Jeg synes det er vanskelig å kommentere en utlysning som jeg ennå ikke har sett. Jeg har, når min avtale har gått ut 1. oktober, vært konstituert i 15 måneder. Det ville vært rart om jeg ikke var interessert i den stillingen, sier han i en kommentar til Medier24.

Powered by Labrador CMS