Martin Huseby Jensen er ansatt som redaktør i Journalisten.
Martin Huseby Jensen er ansatt som redaktør i Journalisten.

Martin Huseby Jensen (43) fikk jobben: Fortsetter som redaktør i fagbladet Journalisten

Nå er det klart at 43-åringen fortsetter i fast stilling, etter et drøyt år som konstituert sjef.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det klart at Martin Huseby Jensen er ansatt som redaktør i fagbladet Journalisten. Det opplyser styret ved leder Katrine Strøm i en melding.

Jensen har lang erfaring som journalist i ulike medier, hvorav de siste ni årene i Journalisten. 

Han har tidligere arbeidet for TV 2, TVNorge, DN.no, Tønsbergs Blad og Gjengangeren, blant annet.

Han har dessuten forelest i journalistikk ved Høyskolen Kristiania, i tillegg til å studere til en mastergrad i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus de siste årene.

Martin Huseby Jensen har vært konstituert i stillingen siden juli 2016, etter at Helge Øgrim gikk av.

- Solid og energisk

Styreleder Strøm sier dette i meldingen: 

- Det har vært en omfattende rekrutteringsprosess med godt kvalifiserte kandidater, og alle er blitt vurdert grundig, forsterket med ekstern bistand i finaleintervjuene. Vi er trygge på at vi nå lander en ansvarlig redaktør som vil kunne ta Journalisten videre i fagmagasinets så langt hundreårige historie.

- Martin har vist seg som en solid, konkurransedyktig og energisk kandidat, og styret ser fram til å få en permanent løsning på plass etter et drøyt år der det er satt i gang fornyelse og forbedring på flere felter. Dette kan nå forfølges videre. 

Hun sier at den økonomiske situasjonen ser lysere ut enn på flere år, og det vil de kommende ukene bli lagt siste hånd på strategi og budsjett for neste år.

Redaktøren, som nå fortsetter i jobben, sier dette: 

- Jeg ser veldig fram til å ta fatt på denne oppgaven. Journalisten feirer i år den nette alder av 100 år og lever i beste velgående. Vi har nettopp lagt bak oss et meget godt første halvår, og vi har store forventninger til de gjenværende månedene i 2017.

- I tiden som kommer skal vi ta fatt i både innhold og nettsidens utseende slik at norske journalisters fagblad er vitalt og relevant inn i sitt 101 år, sier Martin Huseby Jensen.

Powered by Labrador CMS