Polaris kjøper Fædrelandsvennen: Danner mediekonsern med Agderposten Medier

Konsernet vil bestå av de tre regionale avisene Fædrelandsvennen, Agderposten og Varden i tillegg til seks lokale mediehus.

Publisert

Polaris Media og Agderposten Medier kjøper Schibsted-avisene Fædrelandsvennen, Lindesnes Avis, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke, kommer det frem i en børsmelding fredag.

De avisene inngår fra 1. januar 2020 i nye Polaris Agder, sammen med Agderposten Mediers aviser Agderposten, Varden, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende. Schibsteds distribusjon i Vest-Agder kommer med på kjøpet.

Polaris Media vil eie 51 prosent og eierne av Agderposten Medier vil kontrollere de resterende 49 prosent.

Nils K. Gauslaa blir administrerende direktør for Polaris Media Agder og vil sammen med sjefredaktør og administrerende direktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen inngå i konsernledelsen i Polaris Media.

– Vil stå bedre rustet

Gauslaa uttaler i børsmeldingen:

– Vi har i mange år samarbeidet svært godt med Fædrelandsvennen på flere viktige områder. Med Schibsted har vi siden 2012 hatt et omfattende og godt trykkerisamarbeid, og med Polaris Media får vi inn en tung industriell medeier med matchende kultur og tankesett. Gjennom partnerskapet med Polaris Media vil vi stå enda bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer og til å videreutvikle mediene til nytte for eksisterende og nye brukere og kunder i ett samlet og spennende Agder.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris kommenterer det slik:

– Polaris Media ser frem til å jobbe sammen med eierne og ledelse i Agderposten Medier for å utvikle disse mediehusene videre, og bidra til å lykkes med den digitale transformasjonen, i samspill med resten av Polaris Media, og i et strategisk samarbeid med Schibsted.

Han legger til:

– Samtidig vil en etablering på Sørlandet bidra til å forsterke Polaris Media sin posisjon som en nasjonal aktør i det norske mediemarkedet, og legge et godt grunnlag for den videre utviklingen i konsernet.

– Vil legge grunnlaget for økt lønnsomhet

Willem Sijthoff, styreleder i Agderposten Medier, mener fylkessammenslåing og endringer i regionen vil være et bra fundament for det nye sørlandske mediekonsernet:

– Vi mener det nye konsernet vil få en betydelig styrket posisjon og plattform til å videreutvikle dagens mediehus og øvrig virksomhet, som igjen vil legge grunnlaget for en økt lønnsomhet, sier han.

Nederlandske Willem Sijthoff eier Agderposten delt med sine søsken.

Fædrelandsvennens sjefredaktør Eivind Ljøstad kommenterer overgangen til Polaris slik: 

– At vi har vært minst i Schibsted, har tidvis betydd et kostbart rigg for Fædrelandsvennen. Nå går vi fra å være minst til å bli klart størst i Polaris Media Agder, og nest størst i hele Polaris-systemet, sier Ljøstad til Fædrelandsvennen.

Powered by Labrador CMS