Tarjei fortsetter å åpne postjournaler som ikke lar seg søke i: Nå kan du kikke kirken i kortene

Tarjei Leer-Salvesen og Fædrelandsvennen har gjort kirkens journaler tilgjengelig for søk på Innsyn.no.

Publisert Sist oppdatert

I disse tider holder Den norske kirke sitt store kirkemøte i Trondheim. En av debatten handler om å skape en «åpen kirke» og om man skal åpne for liturgi av likekjønnede par. Hvordan det går, vil tiden vise.

Men nå har Fædrelandsvennen og Tarjei Leer-Salvesen sørget for at kirken er åpen på andre måter:

Gjennom Innsyn.no har nå også kirkens offentlige journali blitt åpnet for søk og bestillinger fra postjournalen.

På nettsiden skriver Leer-Salvesen:

- Vår visjon er at en «åpen folkekirke» må omfatte langt mer enn synet på samliv og seksualitet. Innsyn i kirkens pengestrømmer, beslutningsprosesser og maktforhold må også til. Vi håper kirken selv vil bidra aktivt til dette og kanskje lager en egen innsynstjeneste en gang i fremtiden.

- Men fra og med i dag gjør vi det mulig å søke i offentlig journal fra Kirkerådet og de andre sentrale kirkelige organene på Innsyn.no. Vi har i utgangspunktet to årganger med journaler i dette materialet og vil legge ut mer når dette er praktisk mulig.

 

Dermed gjør Leer-Salvesen & co det samme han tidligere har gjort med politiet, universiteter og Stortinget, etater som ikke har eller ikke hadde søkbare postjournaler.

Det løsningen i praksis gjør, er å scanne pdf-er av tradisjonelle postlister - og så gjøre dataene om til søkbar tekst i en database.

Samt koble til en funksjon som gjør det lett å trykke på en knapp og sende en e-post med begjæring om innsyn.

Powered by Labrador CMS