Slik blir nye Facebook «Stories» og «Direct».
Slik blir nye Facebook «Stories» og «Direct».

Facebook fortsetter å herme etter Snapchat: Nå får du «stories» rett i feeden, og kan «snappe» øyeblikk til utvalgte venner

Og ja - det blir også filter, rammer, masker og andre effekter. Akkurat som på den gule originalen.

Publisert

Fra og med i dag kommer Facebook til å teste en rekke nye kamerafunksjoner på mobil i flere land, og et av disse landene er Norge

I en melding fra nettsamfunnet heter det at Facebook vil gjøre det enda morsommere og enklere å dele bilder og video, og da ikke bare i «feeden» som et bilde du poster for å bli der til evig tid.

For mens Facebooks nyhetsfeed er blitt et sted for bestemors tanker om Lothepus og politiske debatter fra hvite, sinte menn - så poster ungdommen gjerne mer og mer innhold på Snapchat eller Instagram. Og hva gjør Facebook da? 

Fortsetter å kopiere Snapchat: 

  • I fjor fikk Facebook-eide Instagram den nye funksjonen Stories, som minnet fryktelig mye om Snapchats historiemodus med samme navn. Lanseringen på Instagram var åpenbart bare en test, for nå kommer Facebook etter med full kraft og lanserer Facebook Stories, hvor du kan dele innhold som blir borte etter et døgn, i en egen «loop» som ligger øverst, utenfor den vanlig feeden.
  • Facebook Direct blir en ny funksjon hvor du kan sende bilder til enkelte venner, som blir borte når de har sett på det én eller to ganger, eller etter 24 timer. Høres det kjent ut?
  • ...og til å følge alt dette, får kameraetFacebook-appen en rekke nye funksjoner. Blant annet masker, rammer og andre «interaktive effekter». 
Powered by Labrador CMS