Flere av NRKS Facebook-sider er nede på grunn av streiken. Montasje

NRK har noen av landets største Facebook-sider. Nå har statskanalen valgt å ta dem ned i forbindelse med streiken

De som modererer Facebook-sidene er ute i streik. Flere hundre tusen følgere må nøye seg med at NRK er midlertidig av lufta - også i sosiale medier.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK-journalistene organisert i Norsk Journalistlag (NJ) streiker og det får konsekvenser både for TV, radio og nett-tilbudet. Men også i sosiale medier.

NRK har nemlig valgt å deaktivere flere av sine Facebook-sider.

Hilde Ebeltoft-Skaugrud er kommunikasjonssjef i NRK.

Kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i NRK forteller til Medier24 at streiken får konsekvenser for deres tilbud i sosiale medier.

- Vi har midlertidig deaktivert kontoen fordi de som normalt moderer er tatt ut i streik. Vi har ikke kapasitet til å moderere med de folkene som er på jobb, forteller hun.

Det er rundt 15 Facebook-sider som er tatt ned midlertidig nå, opplyser NRK.

Det omhandler statskanalens hovedkonto, tre kontoer hos NRK Nyheter, flere hos NRK P3, hittil fem hos distriktskontorene og hos avdelingen Dokumentar og samfunn.

NRK-innhold utgår

Fra før er det kjent at streiken påvirker det øvrige NRK-tilbudet og får følgende konsekvenser for seerne, lytterne og leserne:

  • Dagsrevyen og alle øvrige aktualitetsprogrammer fra nyhetsredaksjonen utgår.
  • Dagsnytt-sendingene vil komme i form av helt korte oppdateringer basert på byråstoff og lest opp av noen fra ledelsen.
  • Alle øvrige aktualitetsprogrammer på radio – som for eksempel Her og Nå, Norgesglasset, Dagsnytt 18 og P3 Morgen, utgår.
  • Sportssendinger utgår.
  • NRK.no vil kun – og i begrenset grad – bli oppdatert med nyheter fra de byråene som NRK har avtale med.
Powered by Labrador CMS