Podkast

MediaPuls 219: Endringene i nyhetsfeeden på Facebook er til det beste for brukerne

Mens Facebook endrer seg raskt, famler Snapchat litt i blinde.

Publisert

Snapchats endringer skaper harme. YouTubere har ikke mer ytringsfrihet enn NRK. Amazon skaper frykt hos norske retailere. Marked.no avvikles og Facebook tenker først og fremst på sine brukere. Ikke sine annonsører og publisister.

Det nye designet til Snapchat er rullet ut i Storbritannia, Australia og Canada. Siden endringen tredde i kraft er 83 prosent av anmeldelsene i App Store negative. Brukerne klager spesielt på at nyhetsfeeden ikke er kronologisk og synes endringen er forvirrende.

Snapchat ruller tilsynelatende ut endringen i blinde, men håper at brukerne etter hvert vil like det nye utseendet.

YouTube og Ytringsfrihet

YouTuberen og Farmen Kjendis-deltageren Dennis Vareide, som er en av to bak YouTube-kanalen “Prebz og Dennis” gikk til sak mot Benjamin Tappelino” Falmark Foss for ærekrenkelser. Dette er en viktig seier som kan få stor betydning for lignende saker fremover. Ikke bare for såkalte “exposed”-videoer, men for hva som er akseptabel ytring i sosiale medier som sådan.

Amazon skaper frykt. Burde skape mer samarbeid

Amazon vil ifølge flere medier etablere seg i Norden i løpet av 2018. De skal blant annet være i samtaler med Ikea om å få selge Ikeas produkter gjennom Amazon. De største aktørene har lenge stålsatt seg for den kommende konkurransen fra Amazon. Blant annet med å ruste opp nettbutikkene sine, tilby flere varer og tjenester og «kjøp med ett klikk»

Facebook gjør store endringer i nyhetsstrømmen

Det er ikke bare Snapchat som gjør store endringer om dagen. Ifølge produktsjefen for det nyhetsstrømmen til Facebook, John Hegeman, skal de nye endringene i nyhetsstrømmen vektlegge sosiale interaksjon og relasjoner. Oppdateringen, som rulles ut i løpet av de nærmeste ukene, skal sørge for at meningsløst innhold ikke tar over nyhetsstrømmen.

Sosiale medier siden sist

  • To nye sosiale medier hittil i 2018
  • Britisk barneombud advarer mot Snapchat
  • 70 prosent av tiden brukt på YouTube skyldes AI-anbefalinger
  • Google investerer én milliard kroner i Twitch-konkurrent
  • Google PageSpeed Insights bruker sanntids-data fra Chrome

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS