MediaPuls episode 74: Det er ikke lov å streame uten samtykke, sier advokat

PODKAST: Det er utrolig enkelt å streame konserter til "hele verden" via en smarttelefon. Men er det lov uten samtykke? Vi tar debatten med advokat Jon Wessel-Aas.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren ruller videre, og det samme gjør MediaPuls.

I episode 74 har vi fått besøk av Jon Wessel-Aas for å diskutere hva som gjelder når det kommer til å streame, filme og dele for videoer i sosiale medier

.

Med Facebook Live har alle med en smarttelefon og en Facebook-konto anledning til å streame live - fra for eksempel konserter - og det er det mange som gjør, inkludert Hans-Petter.

Det er derimot ikke alltid greit, så fremst du ikke har fått samtykke, eller video-klippet er innenfor "sitatretten".

I denne episoden av MediaPuls er Hans-Petter i Oslo, mens Marius befinner seg i Danmark.

Foruten samtalen med Jon Wessel-Aas, diskuterer vi kommentarfelt-problematikken, og de nye funksjonene som har kommet til Snapchat.

Få med deg hva folk skriver om deg i sosiale medier i sommer

Sommeren er her, men ingen ferierer offline lenger. Merkevaren er hva folk sier om deg, og merkevaren din kommer til å bli omtalt i løpet av ferien også. Derfor er det greit å vite hva som blir sagt.

Ukens sponsor er Meltwater, som har et sommertilbud du ikke vil gå glipp av. La Meltwater overvåke hva som blir skrevet om deg i sosiale medier – helt gratis!

ANNONSELENKESjekk ut sommertilbudet til Meltwater.

Fra 2 til 1, men fortsatt dobbelt så mange

Vi vil kun legge ut én episode av MediaPuls i løpet av sommerferien, men det er dobbelt så mange sammenlignet med de fleste andre podkastere som tar fullstendig sommerferie.

Hver uke vil vi ha en ny spennende gjest på besøk – fra innsiden og utsiden av mediabransjen.

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/273062257" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS