John Severinson, Facebook.
John Severinson, Facebook.

Podkast:

MediaPuls 204: Facebook har ikke gitt opp Instant Articles. Dette er planen for å lokke mediehusene tilbake

Vi snakker med partnerskap-direktør John Severinson om veien videre for IA. MediaPuls har også lest Schibsteds nye framtidsrapport.

Publisert

 

Mediehusene var litt skeptiske til Facebook Instant Articles for ett år siden. De er ikke mindre skeptiske nå. Verken til Facebook eller Instant Articles. Nettavisen satset tidlig, men innrømmet at det ikke ga de resultatene de hadde håpet på.

Så sent som i april 2017, vurderte de til og med om de skulle avslutte det hele. Nå har derimot «pipa fått en annen lyd»

John Severinson er Facebooks leder for strategiske mediepartnerskap. Vi tok praten med han for å høre mer om hvilke planer Facebook har for Instant Articles fremover, og om de har det som skal til for at det skal bli den suksessen de selv håper på. 

Nytt liv i nettvardene

Trondheim24 har lansert en tilbuds-app som tar i bruk beacons. Bedre kjent på norsk som nettvarder. Etter stor interesse knyttet til disse blåtann-produktene i 2015 har det vært stille.

Vi hadde for eksempel Kjartan Slette fra Unacast på besøk i episode 30, og det var store forventninger til hvordan nettopp mediehusene ville utnytte markedsmulighetene som nettvardene muliggjorde. To år senere er det den ferske Trondheim24-avisen som re-lanserer nettvardene med Superdeal24.

Har du peil?

Schibsted publiserte nylig den fjerde utgaven av deres fremtidsrapport – Schibsted Future Report 2018. Et fornuftig grep for å posisjonere seg som en innovativ og fremoverlent organisasjon. Rapporten er selvsagt preget av at det er Schibsted som har gitt den ut. Det er ikke mange lovord å finne om Google og Facebook

I tillegg har VG lansert Peil. En nyhetsapp for unge. Og derfor designet som en slags Snapchat-for-nyheter. God start, men ikke perfekt. Ennå.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på:

  • Kinesiske Tencent større enn Facebook
  • Popstjerner og milliardær-arvinger starter nytt bloggnettverk
  • Sosiale medier misbrukt for å påvirke valg i 18 land det siste året
  • Instagram ruller nå ut delte direktesendinger globalt

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS