INGEBORG VOLAN, her fra Netthode-konferansen NONA15.
INGEBORG VOLAN, her fra Netthode-konferansen NONA15.

Podkast:

MediaPuls 210: Utviklings­redaktør Ingeborg Volan ønsker seg en digitaliserings­minister til jul

6-åringer blir millionærer på YouTube, og Facebook skal betale (litt) skatt i Norge.

Publisert

Tidligere denne uka kom Facebook med dette budskapet:

– I dag annonserer vi at Facebook har bestemt seg for å flytte mot en lokal salgsstruktur i land hvor vi har et kontor som bistår lokale annonsører. Kort fortalt betyr dette at annonseomsetning som går via våre lokale salgsteam, ikke lenger vil tilfalle vårt internasjonale kontor i Dublin, men bli tillagt vårt lokale kontor i det respektive landet.

Ryan på 6 år tjente over 90 millioner på YouTube

Forbes har gått gjennom og kartlagt de best betalte YouTube-stjernene, og halvparten av listen består av gamere. 6 år gamle Ryan har på ett år tjent mer enn 92 millioner kroner på YouTube. Over 10 millioner abonnenter resulterer i en gigantisk pengestrøm for den amerikanske familien.

 

Gi oss en digitaliseringsminister

Ingeborg Volan er utviklingsredaktør i Adresseavisen – Norges eldste avis som nylig feiret 250-års jubileum. Hun er lidenskapelig opptatt av alt som er digitalt, og har bakgrunn blant annet fra NRK og Gambit, og ble kåret til årets personlighet i sosiale medier i 2015 under Social Media Days.

Ingeborg vet hva hun ønsker seg til jul. Og det er intet mindre enn en digitaliseringsminister. Bakgrunnen var blant annet at digitalisering nesten ikke var til stede som tema under valgkampen, og det fikk Ingeborg til å lure på om politikerne har en visjon for fremtidens samfunn.

Sosiale medier siden sist: 

  • Google slipper tre nye fotoapper
  • Google lar kjendiser svare med video i søkeresultatene
  • Twitter lanserer “Threads” – nytt verktøy for å poste Twitter-stormer
  • Vine gjenoppstår
  • Apple kjøper Shazam
  • Comeback for Snap

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS