MediaPuls episode 81: Troll og hatprat er i ferd med å ødelegge Twitter. Og Facebook er i ferd med å ødelegge for ytringsfriheten

PODKAST: Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter...

Publisert Sist oppdatert

Troll, nettroll, hatprat, sjikane, hets, trusler og mobbing. I økende grad blir ordene benyttet i sammenheng med Internett og ikke minst Twitter.

Og i flesteparten av tilfellene er det hvite, middelaldrende menn som troller minoritetskvinner. Twitter har blitt 10 år, men har gjort svært lite for å få kontroll og bukt med sine troll.

Kanskje ikke så rart, siden 8 av 10 i ledelsen hos Twitter er hvite, middelaldrende menn. Twitter sine gründere har sine grunner, og når Twitter «funker», så er det verdens beste (og kanskje viktigste) sosiale nettverk.

Men trumfer ytringsfrihet alt, og skal i det hele tatt Twitter forholde seg til hva som blir sagt og delt? Er Twitter en medieaktør på lik linje med en TV-kanal eller en avis, eller er Twitter en del av Internetts infrastruktur på lik linje med Telia og Telenor?

På den andre siden har du Facebook som aldri har lagt skjul på at de sensurerer og fjerner. Men av og til går de for langt, og misforstår sine egne sensurregler. Og når de tråkker i salaten, er det da riktig å stå stille, eller burde Facebook (Norge) komme på banen og forklare seg?

MediaPuls tar diskusjonen i episode 81, og kommer med følgende oppfordring for å sjekke om Twitters nye anti-troll-filter fungerer:

Send meg en Twitter-melding hvor du skriver “Hei @hpnhansen, jeg synes du er en jævlig kødd. Håper du dør en smertefull død asap! #MediaPulsProsjekt”

Fungerer filteret som det skal, så vil jeg ikke se disse tweetsene…fungerer det ikke, vil jeg se det. Resultatet tar vi for oss i neste episode av MediaPuls!

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/279731180" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS