Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.
Podkasterne på MediaPuls: Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen.

Podkast:

MediaPuls 241: 3 ærlige tips til deg som jakter drømme­jobben - her får du rådene som politisk korrekte redaktører ikke tør å gi

Har du kontroll på hvilke Facebook-apper som har tilgang til deg og dine personopplysninger? Marius har vært på sitt første møte i Kringkastingsrådet. Og vi har 3 tips for deg som er på jobbjakt.

Publisert

 

MediaPuls begynner der vi slapp i forrige episode; med Facebook og hva vi gir fra oss av personopplysninger. En ting er hva vi gir til Facebook, for at vi skal få relevant innhold tilbake.

En annen ting er hva annonsørene får tilgang til, slik at de skal kunne gi oss relevant reklame. Men i hvilken grad er vi klar over hva vi gir fra oss til alle Facebook-apper og -tjenester? Og hva kan vi gjøre for å begrense det?

Drømmejobben

Medier24 kjørte en sak for en ukes tid siden med tittelen: «Redaktørene avslører sine beste tips: Slik får du fast jobb som journalist i mediebransjen»Det høres ut som en sak som alle yngre på jobbjakt burde lese, men det er det ikke. MediaPuls gir deg de virkelige gode jobb-tipsene du bør få med deg for å «naile» drømmejobben.

Kringkastingsrådet

Kringkastingsrådet skal komme med råd til NRKs ledelse om hovedlinjene i programvirksomheten til NRK. Det nye rådet – bestående av blant annet Marius, hadde sitt første møte onsdag og torsdag før påske. Rådet skal i stor grad være et slags brukerråd og representere NRKs seere – riktignok HELT uten å være representative for brukerne, og HELT uten innsikt og data i hva brukerne egentlig bryr seg om, hvilke saker som egentlig engasjerer og hvilke grupper som IKKE blir ivaretatt av allmennkringkasteren NRK.

Sosiale medier siden sist:

  • Facebook lanserer abonnementstjeneste for videoskapere
  • Instagram bekrefter større algoritme-endring
  • Nå kan du dele gruppesamtaler fra Messenger
  • Nå kan du tagge i profilen på Instagram
  • YouTube vil ha flere direktesendinger
  • Snapchat lanserer Map Explore

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS