Podkast:

MediaPuls 183: Falske Facebook-videoer og mindre Google-innflytelse

Falske videoer har blitt et mareritt for Facebook. Googles innflytelse på netthandel synker, og Apple vil kjøpe James Bond.

Publisert
  • Publisert i samarbeid med MediaPuls - hør flere episoder på mediapuls.no.

Den siste uken har flere titalls millioner mennesker fulgt med på falske direktesendinger på Facebook, som tilsynelatende skulle vise orkanen Irmas ødeleggelser på sin ferd gjennom Karibia mot USA. Nå viser det seg at en rekke populære videoer ikke ble sendt live, men i opptak – og da ikke fra orkanen Irma. 

IAB har lagt frem en ny rapport som tar for seg utviklingen innen mobilannonsering i Storbritannia. Veksten er på over 50 prosent år-over-år, og andelen begynner å nærme seg 40 prosent. Google sin innflytelse over hvordan og hvor vi handler har falt fra omlag 70 til 60 prosent på ett år. Samtidig er Googles innflytelse dominerende sammenlignet med direktetrafikk, e-post og Facebook. Og selv om vi bruker mobilen mer enn laptopen, foretrekker vi å handle online på laptop og ikke på mobil.

BBC gjør mye spennende for tiden. Deres «NRK Beta»-avdeling har lansert BBC Reality, hvor de samler all utvikling og alle som jobber med VR og AR. Samtidig jobbes det med å lage interaktive hørespill for Amazon Echo og Google Home.

Amazon og Apple har «blandet» seg inn i kampen om rettighetene til James Bond. Norske Cxense sin nye sjef kommer fra konkurrenten Schibsted, og Strossle har tredoblet omsetningen på ett år.

I sosiale medier siden sist kommer vi innom;

  • Facebook og Microsoft samarbeider om åpent økosystem for kunstig intelligens
  • Dansk undersøkelse finner ikke ekkokammer-effekt på sosiale medier
  • LinkedIn lanserer Audience network, med reklame utenfor LinkedIn
  • Facebook med ny WordPress-plugin for Instant Articles
  • Facebook tester pop-up for videoer på laptop

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS