Kulturministeren vil bruke Nordisk Ministerråd til nordisk samling mot Google og Facebook

Tar opp saken når ministerrådet møtes tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) vil bruke formannskapet i Nordisk Ministerråd til å løfte mediepolitikken og se på utfordringen fra IT-giganter som Google og Facebook.

Norge overtar formannskapet neste år, men allerede i forkant av et nordisk kulturministermøte i Helsingfors tirsdag, er Helleland i ferd med å planlegge en felles front overfor IT-selskapene som utfordrer medienæringen, skriver Dagens Næringsliv.

– Neste år styrer vi mye av agendaen, og jeg mener mediepolitikken er noe av det viktigste å ta tak i nå, sier Høyre-statsråden.

Reklameformidlingsbyråer spår at Google og Facebook i år kan ta opptil 4 milliarder kroner av et norsk reklamemarked på 20 milliarder. Samtidig faller reklameinntektene til de norske mediekonsernene, noe som fører til nye kutt i sektoren.

Helleland frykter inntektssvikten vil ramme mediemangfoldet i Norge og resten av Norden. Hun sier hun vil høre med sine nordiske kolleger hvordan situasjonen er hos dem og diskutere eventuelle tiltak.

– Jeg tror løsningene ligger i samarbeid på tvers av landegrensene, sier Helleland.

Powered by Labrador CMS