Skjermdump fra Trygg Trafikks Facebook-kampanje.
Skjermdump fra Trygg Trafikks Facebook-kampanje.

Trygg Trafikk traff blink med Facebook-kampanje. Nå har 170.000 sett videoen om trafikksikkerhet

– Filmen har truffet en nerve, mener kommunikasjonsrådgiver Jonas Wærstad i Trygg Trafikk.

Publisert

Onsdag publiserte Trygg Trafikk en kampanjevideo på Facebook med tittelen «#voksenpoeng». Budskapet er at noen kamper er mer verdt å ta enn andre, og videoen har i skrivende stund blitt delt over 2.200 ganger, og er sett av nærmere 170.000 personer.

Bak idé og konsept står selskapet Nucleus, mens Go Electra står for regi og produksjon.

– Filmen har truffet en nerve. Det er ekstra gøy fordi vi har våget å fortelle en historie i en lengde som bryter litt med de data man har om hva som fungerer når det gjelder spilletid på Facebook, sier kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Jonas Wærstad, i en pressemelding.

– God historiefortelling for å formidle et budskap går heldigvis aldri av moten uansett kanalvalg, sier han videre.

I videoen møter man en småbarnsfar i møte med alle de små kampene han møter i hverdagen, hvor han ofte velger å gi etter for datterens ønsker. Én kamp nektet han imidlertid å gi seg på – nemlig om barnet skal sitte bakovervendt i bilen til de er gamle nok. Det skulle bli utslagsgivende.

– At denne filmen går viralt viser at kvalitet aldri ruster. I en tidsalder hvor alt går fort, og alle historier skal fortelles på 15 sekunder, utfordres også folks evne til refleksjon og til å ta innover seg et budskap. Ved faktisk å bruke litt tid på å fortelle en historie som folk husker tror vi at budskap fester seg bedre. Engasjementet for denne filmen tyder på at budskapet når ut, sier Atle Hommersand, som har vært prosjektleder for kampanjen i Nucleus.

Se videoen i vinduet under:

Powered by Labrador CMS