Facebook Norge har fått varsel om tvangsoppløsning på grunn av manglende revisor. Her fra da statsminister Erna Solberg (H) åpnet Facebook sitt kontor i Oslo i fjor vår. Country manager Rune Paulseth til høyre, Norden-sjef Martin Ingemannson til venstre.

Facebook Norway har fått varsel om tvangsoppløsning. Får smekk på fingrene for manglende revisor

Selskapet passerte i fjor grensa for lovpålagt revisjon, og får nå fire uker på seg til å rydde opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Facebook Norway AS har fått varsel om tvangsoppløsning, viser en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene.

Selskapet, som har sitt kontor i Oslo, har ikke registrert en revisor ennå. Dette er aksjeselskaper pålagt å ha, når minst en av de følgende inntreffer: 

  • Driftsinntektene er over 5 millioner kroner
  • Balansesummen er over 20 millioner kroner
  • Gjennomsnittlig antall ansatte overstiger 10 årsverk. 

Ifølge årsregnskapet for 2016 omsatte Facebook Norway AS for 13 millioner kroner i fjor. Dermed har de forlengst passert grensen for lovpålagt revisjon.

Frist til å rette opp forholdet er fire uker fra kunngjøringen, som ble gjort i går.

Brønnøysundregistrene skriver:

Hvis foretaket ikke har brakt forholdet i orden ved utløpet av fristen, vil tingretten bli varslet om at vilkårene for tvangsoppløsning er oppfylt. Tingretten kan oppløse foretaket uten ytterligere varsel, jf. aksjeloven/allmennaksjeloven § 16-17.

Reell omsetning er langt høyere

Omsetningen som ligger i Facebook Norway AS er for ordens skyld på ingen måte talende for den reelle omsetningen Facebook har i Norge.

Blant annet har Kampanje tidligere hentet inn tall og prognoser fra mediebyråene som indikerer at Facebook vil nærme seg en omsetning på to milliarder kroner i år.

Men den omsetningen ligger altså ikke til det norske foretaket - eller blir skattet av i Norge. Facebook Norway AS betalte 469.000 kroner i skatt i fjor, viser årsregnskapet. 

  • Medier24 har vært i kontakt med Facebook ved norgessjef Rune Paulseth og nordisk kommunikasjonssjef Rune Paulseth. De har foreløpig ikke benyttet seg av muligheten til å kommentere saken. Vi vil komme tilbake med deres svar når det foreligger.

Powered by Labrador CMS