Even Lübeck er i år sommervikar i NTB.
Even Lübeck er i år sommervikar i NTB.

Sommerpraten

NTB-journalisten henvendte seg til statsråden ved fornavn: – Fikk høre det i ettertid

Even Lübeck innrømmer i Sommerpraten at nervene tok overhånd på en pressekonferanse med Abid Raja.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er Even Lübeck, som for tiden er sommervikar i NTB.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

- Hektisk! Mye å gjøre, både før og etter 12. mars. Før 12. mars var det jo fullt kjør (nesten) med all slags mulig idrett. Så kom det et visst virus som satte en stopper for all idrett, og da måtte man tenke utenfor boksen. For min del ble det å reise rundt i Norge og møte idrettsprofiler og prate med dem.

– Fra mars til juni møtte jeg profiler som Mats Zuccarello, Birgit Skarstein, Magnus Carlsen, Stig-André Berge, Henrik Christiansen, Patrick Thoresen, Nora Mørk, Suzann Pettersen, Drillo og regissøren av The Last Dance (Michael Jordan-dokumentaren). Samtlige saker har fått godt gjennomslag, så det har vært motiverende, inspirerende og gøy. 

– Og nå er det jo "vanlig" idrett som går i helgene og hverdagene. Halleluja så godt! 

 – Hva er årets flause til nå?

 - At ikke breddefotballen har startet opp igjen! Jeg og utallige andre sitter og bare venter. Det er jo helt krise.

– I mediebransjen...Godt spørsmål. Ingen særlige flauser vel? Donald.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

 - Min bror Endre har skrevet mye bra for Dagbladet+ den siste tiden, både lengre reportasjer og interessante kåringer. Samtidig er han en veldig flink fotballkommentator. Generelt synes jeg plussavdelingene til både VG og Dagbladet har levert bra første halvår i 2020 (og generelt). 

 - Thomas Karlsen sin sak om Arild Berg var rørende og traff meg. I tillegg kom det et par tårer da jeg så videoen om at Øyvind hadde tatt sitt eget liv, lagd av Ida Aaberg Evensen og Bjørnar Bekkevard i VG. Gode saker er som balsam i sjela mi. 

– Hva gjør du i sommer?

 - Jobber, jobber og jobber! Og spiller tennis, trener, spiller golf og tar meg et par enheter når jeg har litt fri. Tapte en tennisturnering med noen kompiser, så jeg skal sørge for at det ikke skjer igjen. Gikk ordentlig ned i kjelleren etter tapet!

– Fikk medlemskap på Stabekk tennisklubb til bursdag for noen uker siden, så det har blitt brukt flittig den siste tiden og skal brukes mye fremover! Blir også noen lune dager på Hvaler.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

 - Blir ikke all verden av ferie, men leser NTB-appen "hele tiden" når jeg ikke jobber. Den er altså så genial og du holder deg oppdatert til en hver tid. Den er terningkast 6!

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

- Vet ikke om det var en direkte tabbe, men jeg var ganske nervøs da jeg skulle stille spørsmål på min første regjeringspressekonferanse i slutten av april. "Alle" lurte på når fotballen skulle begynne opp igjen og hva som skjedde, så jeg hadde pugget spørsmålene mine.

– Jeg klarte selvfølgelig å si Abid til Abid Raja, og ikke hele navnet hans, når jeg skulle presentere meg og hvem spørsmålet skulle til! Man sier selvfølgelig ikke bare fornavn til statsråd, men jeg var såpass nervøs at DET tenkte jeg ikke på der og da. Det fikk jeg høre i ettertid, for å si det sånn!

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

- Nå er jo jeg sommervikar selv, men for de nyeste som kanskje ikke har jobbet i en avis/mediebedrift før er det det å være på, si ja, ta telefoner, få unike saker, tenk utenfor boksen og vær kreativ! Jeg sitter en del og prøver å tenke: hva ville jeg likt å lese om dersom jeg ikke hadde jobbet i NTB?

– Jeg jobber ganske mye for å få tak i litt annerledes kilder, og vi hadde en serie med artikler med foto i vår hvor flere aviser brukte sakene, det var motiverende og gøy. 

– Utenom det er det også viktig å huske på å koble av når du har fri, selv om det kan være vanskelig i blant. Ta deg en øl/cider og nyt sola (når den kommer), og ikke tenk fag!

Powered by Labrador CMS