I VGs koronaspesial er Lyngen blitt markert som mørkerød.
I VGs koronaspesial er Lyngen blitt markert som mørkerød.

Ordfører raser mot VGs korona-spesial: – Jævlig uhøvelig

Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen reagerer på måten VG fremstiller smittesituasjonen i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden starten av pandemien har VGs koronaspesial gitt god oversikt over smittesituasjonen i landets kommuner. VG bruker tall fra FHI på antall smittede, og tallene viser hvor den smittede er bostedsregistrert, ikke nødvendigvis hvor den smittede oppholder seg.

Nå reagerer ordfører i Lyngen kommune, Dan-Håvard Johnsen, fordi kommunen har blitt mørkerød på kartet. Grunnen er at kommunen står oppført med fem smittede, selv om fire av disse ikke har vært i kommunen det siste halve året.

– Det er jævlig uhøvelig, vi har ikke hatt smitte på lang tid, sier Johnsen til Nordlys.

Han frykter dette kan gi store konsekvenser for turistnæringen.

– Når en så stor avis som VG beskriver oss som en rød kommune kan det få konsekvenser. Mange bruker VG som primære mediekilde. Vi frykter å tape besøk på grunn av dette, sier ordføreren.

Til TV 2 Nyhetskanalen sier leder for nyhetsavdelingen i VG, Eva-Therese Loo Grøttum, at de ikke har kapasitet til å gå inn og legge føringer for alle kommuner i Norge.

– Jeg forstår at de synes det er vanskelig når det ifølge de er sånn at disse personene ikke er i kommunen. Og kommunen må gjerne skrive inn en kommentar i spesialen, det har vi en løsning for.

Powered by Labrador CMS