PR-byrå spiser reklame-millioner: Geelmuyden får storkontrakt med Matmerk

- Bransjen er i endring. Grensene viskes bort, mener Eva Sannum.

Publisert Sist oppdatert

Matmerk velger Geelmuyden Kiese som leverandør av markedsføringstjenester og inngår en avtale med ramme på inntil 15 millioner kroner. Kommunikasjonsbyrået har med det kapret nok en stor markedsføringskonto, melder selskapet i en pressemelding.

Administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, ser frem til samarbeidet med Geelmuyden Kiese.

– Etter åtte år med samme byrå, er tiden moden for å løfte Nyt Norge inn i fremtiden med nye blikk og krefter. Geelmuyden Kiese er et byrå som passer oss godt, og forventningene til arbeidet vi skal gjøre sammen er store, sier Sundqvist i meldingen.

– Vi takker for tilliten Matmerk viser oss, og ser på valget som en stor anerkjennelse. Kreativitet er kommunikasjonens hjerte, og analyse er kreativitetens ryggrad. Når Matmerk velger GK som samarbeidspartner, velger de å jobbe med 150 dedikerte kommunikasjonsfolk. Sammen skal vi flytte fjell og nyte Norge, sier sjef i Geelmuyden Kiese-Gruppen Hans Geelmuyden.

- Et viktig steg

Avtalen med Matmerk strekker seg over to år med opsjonsmulighet for ytterligere tre år. Kreativ leder i Geelmuyden Kiese, Eva Sannum mener avtalen er et steg i riktig retning av å posisjonere selskapet som et integrert kommunikasjonsbyrå.

- Kommunikasjonsfaget og bransjen er i endring. Grensene mellom reklame og PR viskes bort. Vi har lenge posisjonert oss for endringen, og sikter oss inn mot markedsføringskunder med et samfunnsoppdrag.

- Med en kreatørgruppe på over 20 personer er GK nå svært godt rustet til å håndtere denne typen kunder, som også har et stort behov for kampanjer og produksjon. Med alle fagdisipliner dekket på huset, kan vi sørge for at kundene våre kommuniserer helhetlig - under samme konsept i alle flater. Matmerk styrker denne posisjonen ytterligere, sier Sannum.

Norsk matproduksjon

Matmerk er en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007, med mål om å bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon.

Stiftelsen råder blant annet over merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttede Betegnelser. I avtalen med Geelmuyden Kiese skal spesielt Nyt Norge være i fokus.

Avtalen med Matmerk innebærer en ytterligere styrking av Geelmuyden Kieses kundeportefølje innen mat- og ernæringssektoren. Fra før jobber byrået for store aktører i sektoren som KIWI, Norges Sjømatråd AS, Salmon Brands AS og Grieg Seafood.

– Vi har siden 2009 systematisk bygget oss opp kompetanse innen mat- og ernæring og begynner å se resultater av arbeidet, sier Hans Geelmuyden i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS