Europowers sjefredaktør og daglige leder Ole Petter Pedersen.

Europower med omsetningsrekord: Endte med underskudd

Har økt omsentingen med 65 prosent siden 2020.

Publisert Sist oppdatert

Nyhetstjenesten Europower økte inntektene med nesten ti prosent i fjor. Det viser årsregnskapet for 2023.

Avisen endte med inntekter på 22,5 millioner kroner, opp fra 20,6 millioner. Det er omsetningsrekord, melder selskapet. 

– I fjor leverte vi både på det å gjøre journalistikken kjent og å vokse som selskap. I år når vi etter alle solemerker også målet om økonomisk soliditet og lønnsomhet, kommenterer ansvarlig redaktør og daglig leder Ole Petter Pedersen.

Avisen endte med et underskudd på 425.000 kroner, ned fra -130.000 året før. Årsresultatet endte på -396.000 kroner.

– Mediebransjen har hatt det tøft. Vi har gått nye veier, både ved å ha suksess med repeterende kommersielle inntekter som Teknologioptimistene, og ved nesten å doble de digitale abonnementsinntektene på kort tid. Fornybar energi er det vi kan kalle en megatrend, og det er positivt for oss som skal gi mest mulig innsikt om bransjen til våre abonnenter og samarbeidspartnere, sier Pedersen.

Per 2023 hadde selskapet økt omsetningen med 65 prosent fra 2020, det siste året med «gamle» Europower. I første halvår i år har farten økt kraftig, slik at selskapet nå er på god vei til å doble inntektene fra før fusjonen – i tråd med den opprinnelige planen.

I 2020 fusjonerte Europower med bransjemediet Enerwe, og styret satte en ambisjon om å gjøre journalistikken mer kjent, doble inntektene fra Europowers tidligere nivå, og bli et økonomisk solid selskap.

Siden fusjonen har selskapet økt omsetningen med 65 prosent fra 2020. I første halvår 2024 har Europower opplevd en kraftig vekst og er på god vei til å doble inntektene fra før fusjonen, i tråd med styrets plan. Selskapet har nå nær 8000 digitale abonnenter og over 9000 betalende abonnenter totalt.

– Norge og verden skal elektrifiseres. Sentralt i den oppgaven står bransjen vi dekker. Da er det fantastisk at det journalistiske innholdet blir satt slik pris på av kjerneleserne – beslutningstakere som jobber i og opp mot bransjen fornybar energi, sier Pedersen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS