Jannicke Nilsen, Magnus Lingjærde og Bjørg Davidsen blir journalister i Europower.

Europower ansetter tre nye journalister - Bjørg (21) får jobb før studieslutt

Staben vokser hos energiavisen Europower.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Europower har ansatt Jannicke Nilsen (47), Magnus Lingjærde (45) og Bjørg Davidsen (21) som nye journalister i energiavisa.

Det skriver de i en pressemelding på egne nettsider.

Jannicke Nilsen har jobbet i Teknisk Ukeblad siden 2007 i ulike roller. Hun kommer fra stillingen som leder av karrieregruppa i TU, har tidligere vært nyhetsleder og har også mange års erfaring som energijournalist.

– Med Jannicke på laget får vi en meget solid nyhetsjournalist som også har høy kunnskap om det å treffe abonnementsleserne på best mulig måte. Hun har god kjennskap til energispørsmål fra tidligere og blir en stor styrke for redaksjonen med sin kompetanse, sier Europower-redaktør Ole Petter Pedersen, som selv gikk fra Teknisk Ukeblad til Europower ved nyttår i år.

Nilsen starter i Europower 21. mars.

Kraftanalytiker til journalistikken

Magnus Lingjærde kommer fra kraftbransjen, er utdannet økonom fra Norges Markedshøyskole (BI) og har jobbet mange år som kraftanalytiker i selskapet Entelios.

– Magnus har svært god innsikt i kraftmarkedet, noe som vil tilføre redaksjonen viktig kompetanse. I tillegg har han lang erfaring med å presentere utviklingen i markedet overfor interesserte seere og lesere, og vi vet derfor at han også behersker det å presentere komplekse sammenhenger på en forståelig måte. Våre brukere vil raskt dra nytte av markedskunnskapen Magnus har, kommenterer Pedersen.

Lingjærde starter i jobben 28. mars. Første dag på jobb blir som en av deltakerne på IJs neste Start-kurs, som har oppstart samme dag.

– Har imponert oss

Bjørg Davidsen avslutter i vår sin bachelorutdanning i journalistikk ved OsloMet. Hun starter i full jobb etter at studieåret er omme, men blir delvis å finne i Europowers spalter fra mai.

– Bjørg har imponert oss i ansettelsesprosessen, og vi har stor tro på at hun kommer til å utvikle seg raskt som en dyktig nyhets- og reportasjejournalist. Først og fremst skal Europower være den viktigste nyhetstjenesten i og om fornybarbransjen i Norge.

– For meg er det også viktig at Europower over tid blir sett på som en av de beste redaksjonene for journalister som ønsker å utvikle seg faglig. Da er det viktig å hente unge talenter som har andre styrker enn vi som har holdt på en stund, sier Pedersen.

Når de tre nye journalistene er på plass består redaksjonen i Europower av til sammen ni personer; seks journalister, en analytiker/researcher og redaktør.

Powered by Labrador CMS