IT-giganten Google avviser å ha brutt EUs konkurranseregler, slik EU-kommisjonen hevder

Full splid mellom EU-kommisjonen og Google.

Publisert Sist oppdatert

Brussel (NTB-AFP-Ritzau): – Konkurransen på netthandel lever i beste velgående, og Googles tjenester har bidratt til å gagne både forbrukere og bedrifter, heter det i en uttalelse fra søkermotoren torsdag.

– Hele denne saken viser at EU-kommisjonens sak hviler på en teori som ikke stemmer overens med virkeligheten om hvordan folk handler på nettet, sier Kent Walker, en av Googles visedirektører.

EU-kommisjonen anklaget tidligere i år Google for å misbruke sin dominerende markedsposisjon på nettet og at det er skadelig for den stadig økende netthandelen.

– Google har funnet opp mange nyskapende produkter som har bidratt til endringer i våre liv. Men det gir ikke Google rett til å nekte andre selskaper muligheten til å konkurrere og skape, sa EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager tidligere i år.

Google har en dominerende markedsposisjon i EU, med en andel på rundt 80 prosent av markedet gjennom de siste ti årene. Google mener selv at selskapet har bedret forbrukernes situasjon i Europa.

Powered by Labrador CMS