Avisa Marsteinen felt i PFU

– PFU konkluderer med at Marsteinen har brutt god presseskikk på 4.14 i Vær Varsom-plakaten, sa Alf Bjarne Johnsen da utvalget konkluderte.

Publisert

Marsteinen publiserte i desember 2019 en forside med tittelen «Må betala attende 1.4 millionar kroner» og henvisningsteksten ««Sol-li barnehage AS braut slik kommunen ser det barnehagelova ved å kjøpe feriebustad i Spania, to biler og lønna daglig leiar for høgt. Nå meiner kommunen dei må betale attende 1.4 millionar kroner». 

Artikkelen er klaget inn av den tidligere eieren av barnehagen, som mener avisa blant annet har brutt 4.14 i Vær Varsom-plakaten om manglende samtidig imøtegåelse. 

Marsteinen avviser brudd på god presseskikk og viser til pressens samfunnsoppdrag:

«Marsteinen viser til pressens samfunnsansvar. Austevoll kommune har ingen kommunale barnehager. Barnehagene i kommunen blir finansierte gjennom offentlige tilskudd og foreldrebetaling, og er underlagt barnehageloven, der kommunene er tilsynsmyndighet. Det er derfor avgjørende at lokalavisen følger opp et tilsyn som kommunen har gjort». 

De anerkjenner imidlertid at saken hadde hatt godt av samtidig imøtegåelse, og ikke bare en omtale av rapporten. 

Utvalget mener saken er et klart brudd på 4.14. 

– PFU konkluderer med at Marsteinen har brutt god presseskikk på 4.14 i Vær Varsom-plakaten, sa Alf Bjarne Johnsen da utvalget konkluderte. 

De skriver: 

«Slik utvalget ser det, er det i all hovedsak klager, tidligere eier av barnehagen, som rammes av artikkelen, ikke nåværende eier. Derfor skulle klager fått mulighet til samtidig imøtegåelse, jf. VVP 4.14.». 

Powered by Labrador CMS