Estonia-regissør, Henrik Evertsson, er nominert til pris.
Estonia-regissør, Henrik Evertsson, er nominert til pris.

Estonia-regissør nominert til Sveriges «mest prestisjefylte» pris for journalister

- Jeg er virkelig utrolig stolt av denne dokumentaren, sier Henrik Evertsson.

Publisert

Fredag ble det kjent at Estonia-regissør Henrik Evertsson er nominert til Sveriges «mest prestisjefylte» pris for journalister: «Stora Journalistpriset».

Det melder Discovery i en pressemelding.

Nominasjonen sier blant annet: «Han trosset dykkerforbudet og fant hullet som tvinger tre regjeringer til å gå til bunns med mysteriet Estonia».

Dokumentaren handler om Estonia-ulykken i 1994 da passasjerfergen MS Estonia forliste i Østersjøen, på vei mellom Tallinn og Stockholm. Av de 989 passasjerene om bord, omkom 852 mennesker.

Evertsson selv er stolt over dokumentarer han har laget.

- Jeg er virkelig utrolig stolt av denne dokumentaren og hedret av nominasjonen. Redaksjonen har gjort en fantastisk og metodisk jobb i et emne som er ganske utilgjengelig og vanskelig å få oversikt over. Det er et stort ansvar å administrere en så stor kompleks sak der Monster og hele produksjonen har forsøkt å fortelle denne historien objektivt og konkret, noe som denne nominasjonen blir et klart bevis på at vi har lyktes, sier Evertsson om nominasjonen og legger til:

 – Det er også av stor betydning for de overlevende og pårørende som har søkt svar så lenge og nå endelig blir hørt og tatt på alvor de fortjener, sier Evertsson.

Vinnerne av journalistprisen avgjøres i november i Stockholm.

Powered by Labrador CMS