Espen Viskjer slutter som Retriever-sjef - skal lede nystartet app: – Måtte ta denne muligheten

Retriever-sjefen gir seg etter 14 år og skal nå lede lese- og lydboktjenesten Pickatale. – Alltid godt med litt nye impulser, sier han til Medier24.

Publisert

Det skriver Pickatale i en pressemelding torsdag.

Viskjer slutter dermed som norgessjef i Retriever, og blir direktør for den interaktive lese- og lydbok-streamingtjenesten Pickatale.

41-åringen vært med på å bygge opp Retriever, men sier til Medier24 at Pickatale-konseptet var så spennende at han måtte ta utfordringen.

– Jeg har vært 14 år i Retriever. Det har vært noen fantastiske morsomme år, og jeg har fått være med på å utvikle selskapet til det det er i dag. Men da denne muligheten dukket var det såpass interessant og spennende at jeg måtte ta den. Det er årsaken, sier han til Medier24.

– Jeg har utrolig tro på konseptet Pickatale. De har en strømmetjeneste som ble lansert i fjor høst. Selskapet har hatt en fin utvikling, men nå skal det satses ytterligere - både på det skandinaviske og internasjonale markedet, sier han.

 

– Godt med nye impulser

Viskjer sier han også ønsket en liten forandring.

– Jeg har trivdes veldig godt i mediebransjen, men det er alltid godt med litt nye impulser. Det er ganske mye som blir ulikt i min nye arbeidshverdag, men det er også deler av arbeidet som vil bli likt. Det blir uansett store utfordringer, sier han. 

Porsgrunnsmannen har selv investert i Pickatale. Selskapet har innhold og tjenester rettet mot det norske, svenske og britiske markedet. Det siste året har det blitt investert over 40 millioner kroner i selskapet, står det i meldingen.

Selskapet har hovedkontor i Oslo, med avdelinger i Kina, Polen og Makedonia.

– Retriever er et stort og etablert selskap, mens Pickatale er helt nystartet. Dette er ikke et steg ned for deg, da?

– Nei, jeg vil ikke se det sånn. Det er en stor satsing i Pickatale og mye penger er investert med over 40 millioner kroner. Selskapet har også klare internasjonale ambisjoner og planen er å satse ytterligere i tiden som kommer, sier Viskjer.

– Det har vært veldig gøy å være med å bygge opp Retriever. Da jeg startet var vi kun en liten utfordrer, men nå er vi markedslederen. Nå skal jeg være med på å bygge opp Pickatale, sier han.

Espen Viskjer
Espen Viskjer

 

– Mange flinke folk i Retriever

– Har du noen tanker om hvilke kvaliteter etterfølgeren til i Retriever bør ha?

– Det overlater jeg til Robert (Söderling) å både uttale seg om og bestemmer. Men det er utrolig mange flinke folk i Retriever. Det kan jeg si, sier Viskjer.

Og nevnte Söderling synes på sin side det er trist at Viskjer gir seg.

– Vi syntes selvsagt det er synd Espen nå skal slutte i Retriever, men vi er takknemlige for de 14 årene vi har fått trekke på hans kompetanse, kreativitet og engasjement. Da Espen startet i Retriever, var vi nærmest som en start-up og regne. Espens bidrag har vært avgjørende for å ta Retriever dit vi er i dag. Vi ønsker han lykke til i Pickatale, sier konsernsjef i Retriever, Robert Söderling, i pressemeldingen.

Pickatale-gründer Sigbjørn Dugal kommenterer ansettelsen slik:

– Vi er veldig glade for at vi har fått på plass Espen i denne rollen. Hans erfaring med å bygge selskap, samt hans kommersielle og kreative tankesett, vil bidra til at Pickatale når sine ambisjoner.

Viskjer tiltrer i sin nye jobb i løpet av mars.

Powered by Labrador CMS