Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, forteller hvordan det har vært å bli kjendis over natten og besvare over 70 mediehenvendelser daglig.
Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, forteller hvordan det har vært å bli kjendis over natten og besvare over 70 mediehenvendelser daglig.

Pressepodden

Espen Rostrup Nakstad skryter av kritiske journalister

– Noen ganger har vi fått spørsmål som faktisk gjør at vi går noen ekstra runder internt, forteller Helsedirektoratets assisterende direktør i Pressepodden fra Medier24.

Publisert

Før koronapandemien var han et ubeskrevet blad for de fleste, men siden mars har Espen Rostrup Nakstad vært en av de mest profilerte personene i landet.

Som assisterende direktør i Helsedirektoratet har han daglig vært i nettavisene og nyhetssendingene. 

Nakstad er blant annet mest brukt i Dagsnytt 18 til nå i 2020, og har i tillegg sin egen fangruppe med over 20 000 medlemmer på Facebook

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Med over fire måneder i pressens daglige søkelys har han også gjort seg noen tanker om hvordan den norske pressedekningen av pandemien har vært.

– Jeg synes pressedekningen har vært veldig god i Norge. Ikke minst når man sammenligner med andre land. Da ser man en stor forskjell, sier han i siste episode av Pressepodden fra Medier24.

Nakstad mener norske journalister har bidratt til at kunnskapen om smittevern har økt, og at smittetallene derfor nå er lavere enn man fryktet tidligere i vår.

Han skryter også av «kritiske journalister» som stiller spørsmål som faktisk hjelper Helsedirektoratet.

– Det har kommet en del veldig gode spørsmål. Noen ganger har vi fått spørsmål som faktisk gjør at vi går noen ekstra runder internt og tenker «har vi tenkt grundig nok gjennom dette?». Det er nyttig å ha en presse som følger med og stiller vanskelige spørsmål, sier Nakstad.

Nakstad forteller også mer om hvordan det egentlig var å bli kjendis over natten, hvor hans kommunikasjonsevner kommer fra og ikke minst hva han egentlig tenkte da han så de mye omtalte plastposene først dukket opp på mikrofonene i intervjusituasjoner.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.
Powered by Labrador CMS