Sæmund Moshagen (i midten) er ny redaktør i Toten Idag. Han tar over stafettpinnen fra Espen Amundrud Solhaug (t.v.). Daglig leder og ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad Erik Sønstelie til høyre.

Sæmund blir ny redaktør i Toten Idag

Sæmund Moshagen går fra jobben som journalist i Oppland Arbeiderblad til redaktør i Toten Idag fra nyttår. Mens avtroppende redaktør Espen Amundrud Solhaug skal gjøre noe han aldri har gjort på fulltid før.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg gleder meg. Jeg ser fram til å ta fatt på jobben og være en del av et samlet Toten-lag på kontoret på Lena, sier Moshagen og fortsetter:

– Jeg har vært glad i Toten lenge. Jeg har jobbet tett på Østre Toten i nærmere 30 år og vært aktiv friidrettsutøver i Raufoss IL fra jeg var 16 til jeg var 32 år, sier Moshagen.

Startet som tenåring

Han begynte som frilanser i OA allerede da han gikk på ungdomsskolen. Den første jobben var i det tidligere Totens Blad rett etter han fullførte gymnaset.

Den gangen hadde Totens Blad redaksjonslokaler på Håjendammen. Der jobbet han ett år fram til han dro i militæret.

Siden førstegangstjenesten har han jobbet fast i Oppland Arbeiderblad. Østre Toten har han fulgt tett i mange år.

Nytt beite

Espen Amundrud Solhaug (34) har ledet Toten Idag siden lanseringen 20. juni 2019. Han skal nå gå tilbake til å være skrivende journalist i Oppland Arbeiderblad.

- Jeg har aldri jobbet fulltid som ren, skrivende journalist, så det gleder jeg meg til.

Toten Idag har vært og skal fortsatt være datteravisen til Oppland Arbeiderblad.

– Espen har gjort en stor jobb. Han bygde opp avisen og har sammen med teamet utviklet den til det den er i dag. Når han nå vil søke nye utfordringer, kunne vi ikke fått inn en bedre mann enn Sæmund Moshagen, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Sønstelie i OA.

Powered by Labrador CMS