Eskil Pedersen begynner i Santander Cosumer Bank.
Eskil Pedersen begynner i Santander Cosumer Bank.

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen gir seg som kommunikasjons­sjef i Nortura

Nå blir han kommunikasjonsdirektør for Santander i Norden.

Publisert

De siste årene har Eskil Pedersen jobbet i kommunikasjonsavdelingen i Nortura, og har nå tittelen assisterende kommunikasjonsdirektør.

Nå takker han for seg i landbruksgiganten, for å bli kommunikasjonsdirektør for Norden i Santander Consumer Bank.

– Jeg har hatt fem veldig fine år i Nortura, som har vært både spennende og krevende, men da jeg kom over denne stillingen synes jeg den virket veldig interessant. Gjennom ansettelsesprosessen har jeg fått bekreftet at Santander er en viktig aktør i mange folks liv i både Norge og Norden – og er et sted jeg har lyst til å jobbe, sier Pedersen til Medier24. 

Han peker blant annet på at Santander jobber mye med bærekraft og er sitt samfunnsansvar bevisst. 

– Vemodig å forlate Nortura

Pedersen er tidligere leder av AUF og har også vært folkevalgt for Arbeiderpartiet. Han begynner i den nye jobben i august og skal ha kontor i Oslo. 

– Hvordan blir det å gå inn i en nordisk rolle, med reiserestriksjonene som koronakrisen fører med seg? 

– Det er jo litt krevende for alle om dagen, med der har vi gode løsninger gjennom Teams. Så får vi håpe at vi kommer tilbake til normalen igjen om ikke så altfor lenge, sier han. 

Pedersen sier det blir vemodig å forlate kollegaene i Nortura. 

– Arbeidsplassen er en viktig del av livet og jeg har vært der i fem år. Da tenker jeg det er lov å se seg om etter nye utfordringer. Fem år er nok lenger enn jeg trodde jeg skulle bli da jeg først begynte, men tiden har gått fort og det har vært spennende, sier han. 

– Glade

Knut Øvernes er administrerende direktør i Santander Consumer Bank. Han gleder seg over ansettelsen av Pedersen. – Bransjens utvikling har stor betydning både for næringslivet og for oss alle som forbrukere. Vi sitter på mye kunnskap og erfaringer som samfunnet og beslutningstagerne kan ha nytte av. Den ekspertisen vil vi gjerne dele på, skriver han i en kommentar til Medier24 og legger til: – Kombinasjonen av politisk erfaring og kommunikasjonsfaglig styrke er akkurat det vi har vært på jakt etter, og vi er svært glade for at Eskil Pedersen blir med oss på laget. Vi har funnet rett mann til denne strategiske nøkkelrollen.

Powered by Labrador CMS