Statsminister Erna Solberg her under Arendalsuka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Erna Solberg stenger Facebook-veggen sin

Statsminister Erna Solberg (H) stenger veggen sin på Facebook midlertidig. Det skjer etter at folk har publisert trusler og sjikane der.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Solberg opplyser om avgjørelsen i et innlegg torsdag.

– Som statsminister har jeg vært opptatt av å ha en åpen Facebook-side hvor folk fra hele landet kan gi tilbakemeldinger. Mitt inntrykk er at folk liker å kunne gi respons direkte til meg, både ros og ris. Som en av få politikere har jeg lenge hatt åpen vegg her på Facebook, skriver hun.

– De siste ukene har det vært svært høy aktivitet i kommentarfeltet og på gjesteveggen min. I utgangspunktet skal det være høy terskel for å fjerne ytringer, men jeg kan ikke tillate trusler og sjikane mot andre mennesker. Jeg kommer derfor til å midlertidig stenge gjesteveggen, fortsetter hun.

Solberg vil fortsatt han åpne kommentarfelt, men oppfordrer alle til å holde seg til sakene.

– Jeg tar gjerne imot kritiske innspill, men alminnelig folkeskikk forventes. All form for rasisme og grove krenkelser blir slettet, skriver statsministeren.

Ifølge Dagsavisen har det på Facebook-siden blant annet blitt lagt ut en trussel om å sprenge Stortinget, en kommenter som kom som et svar på Solberg innlegg om FNs migrasjonsavtale.

Powered by Labrador CMS