Skuespilleren Iman Meskini  t.v. mottar Brobyggerprisen 2018. Statsministeren står for utdelingen av 14. augustkomiteens Brobyggerpris i forbindelse med feiringa av Pakistans nasjonaldag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Skuespilleren Iman Meskini t.v. mottar Brobyggerprisen 2018. Statsministeren står for utdelingen av 14. augustkomiteens Brobyggerpris i forbindelse med feiringa av Pakistans nasjonaldag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stats­ministeren delte ut brobygger­pris til «Skam»-skuespiller: - Iman Meskini har bidratt til å minske fordommer

Søndag fikk hun brobyggerpris av statsminister Erna Solberg (H).

Publisert

Brobyggerprisen deles ut av 14. august-komiteen i forbindelse med Pakistans nasjonaldag. Den gis til noen som jobber for å bygge bro mellom det norske og det pakistanske samfunnet. Initiativtaker er Høyre-politiker Aamir Sheikh.

Statsminister Erna Solberg fikk selv Brobyggerprisen i 2012. Søndag var hun til stede som æresgjest og delte ut året priser.

– Etter komiteens mening har Iman Meskini med sin rolle i NRK-serien «Skam» som Sana, brakt folk sammen. Både på skjermen og i publikum. Iman Meskini har vist oss hvor mye vi har til felles, uansett alder, kjønn, legning og livssyn. At vi ikke skal være så raske til å mistro hverandre, og at vi kommer lenger med kjærlighet enn med hat, heter det i juryens begrunnelse.

– Meskini har også bidratt til å minske fordommene, spesielt mot unge muslimske kvinner med hijab.

Også Norway Cup fikk pris søndag, for sin «verdifulle og målrettede kamp for inkludering og brobygging mellom nasjoner».

Tidligere prisvinnere er blant annet kong Harald, Thorbjørn Jagland og tidligere biskop Ole Christian Kvarme.

Powered by Labrador CMS