– Det er klart at politikere som har verv på et slik nivå og som begår den type tabber, så havner man i avisen. Denne gangen var det Jonas. Tidligere var det meg. At det var en sak er jeg ikke i tvil om. Man kan alltid diskutere dimensjonene, sier Tajik.
Solberg var enig med sin politiske motpart.
– Pressen diskuterer hva som er en sak. Jeg har fått oppslag når jeg hostet under et opptak med TV 2. Man må regne med at når du bryter smittevernsregler eller oppfattes å gjøre feil, så blir det sak. Vi vet at vi sitter i et glassbur, sier Solberg.
– Hvis du ikke har gjort leksene dine, så liker jeg deg ikke
Statsministeren var i godt humør da hun pratet til de politiske journalistene hun ofte møter i vandrehallen.
Hun tror ikke at det store medieoppstyret rundt Støre påvirker velgerne.
– Jeg var i et besøk med noen damer i 50-årene i går (onsdag), og de mener at dette ikke var noe å bry seg om, sier Solberg til latter fra salen.
Begge de rutinerte politikerne har hatt utallige møter med pressen de siste årene. Ordstyrer Solheim spurte hva som gjør at de kan stole på en journalist.
– De jeg stoler på oppfører seg ordentlig, samtidig som at de har gjort leksene sine. Hvis de ikke har gjort leksene sine, så liker jeg dem ikke, sier Tajik og legger til:
– Fortell heller ikke om andres hemmeligheter. Hvis du ikke kan håndtere den type informasjon på en skikkelig måte, så stoler jeg heller ikke på deg.
Bekymret for datainnbruddet på Stortinget
Bruken av anonyme kilder var en sentralt tema gjennom hele kvelden. Også statsministeren fikk spørsmål om hva hun mener om det.
– Det kommer an på saken. Hvis det er fra et internt møte så er det irriterende, men det går over. Man skjønner ofte hvem det er. Men vi har også opplevd lekkasje-saker på dokumenter som er stemplet konfidensielle, det er ikke behagelig. Da vet man ikke hvor det kommer fra. Da politianmelder vi, sier Solberg.
Hun var spesielt opptatt av det nylige datainnbruddet hos Stortinget, og trakk sammenligninger til hva som skjedde under presidentvalget i USA i 2016.
Da ble demokratenes kandidat Hillary Clinton hacket og eposter kom på avveie.
Solberg var klar på at hun er bekymret for konsekvensene av datainnbruddet og rettet seg mot salen.
– Er det sikkert at alle dere ville takket nei om at det kommer noen «juicy» opplysninger? Ville norske journalsiter takket nei? Er det verdt en spennende én-ukes debatt. Hadde redaksjonene gjort det selv om kilden er utydelig? spør statsministeren til de tilhørende medlemmene i Stortingets presselosje.