I et blogginnlegg oppfordrer statsminister Erna Solberg til å være på vakt mot falske nyheter og konspirasjonsteorier
I et blogginnlegg oppfordrer statsminister Erna Solberg til å være på vakt mot falske nyheter og konspirasjonsteorier

Erna Solberg advarer mot konspirasjonsteorier og falske nyheter: – Ødelegger noe av det fineste vi har

«De mest alvorlige konspirasjonsteoriene kan utgjøre en alvorlig fare», skriver statsministeren på sin blogg.

Publisert

Torsdag ettermiddag publiserte statsminister Erna Solberg et innlegg på sin personlige blogg, der hun advarer mot å tro på konspirasjonsteorier og falske nyheter.

I innlegget tilbakeviser statsministeren påstander i et dokument som har sirkulert på sosiale medier den siste tiden. Der  hevdes det at FN ønsker å opprette en global verdensregjering, og at de ønsker å fjerne den private eiendomsretten. Denne teorien er senere blitt avkreftet av Faktisk.no.  

Det er også tilfelle for en annen konspirasjonsteori, der det blir hevdet at regjeringen ønsket å hastebehandle en lov som gjorde det lovlig for millitærmakt mot den norske sivilbefolkningen.

I innlegget slår Solberg at enkelte konspirasjonsteorier kan være en trussel for samfunnet. Blant annet skriver hun:

«De mest alvorlige konspirasjonsteoriene kan utgjøre en alvorlig fare for enkeltmennesker, grupper av mennesker og hele vårt demokrati, fordi de svekker noe av det viktigste og fineste vi har i vårt moderne samfunn, nemlig tillit mellom folk».

Samtidig retter Solberg også en  oppfordring til det norske folk i blogginnlegget, og ber dem om å fortsette å jobbe for å overbevise dem som tror på konspirasjonsteorier om at vedkommende tar feil, selv om det er en vanskelig oppgave. 

Avslutningsvis i innlegget skriver statsministeren:

«Det sies ofte at hvis det er for godt til å være sant, så er det nok det. Det er også slikt at hvis det er for galt til å være sant, ja da er det ofte usant».

Powered by Labrador CMS