Erling Sivertsen, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda.
Erling Sivertsen, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda.

Volda-ansatte etter Rotevatn-exit: - Nødvendig grep for å løse opp i fastlåst konflikt

Forskerforbundets medlemmer ved Avdeling for Mediefag ved Volda vil bidra til å gjenopprette tilliten til avdelingen. Er samtidig skuffet over ledelsen.

Publisert

Mandag møttes tillitsvalgte og fagforeningsmedlemmer i Forskerforbundet ved Avdeling for Mediefag seg til medlemsmøte.

Bakgrunnen for møtet var konflikten ved høgskolen, som lørdag endte med at dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ble omplassert mot sin vilje.

Førsteamanuensis Erling Sivertsen er tillitsvalgt i Forskerforbundet. Han opplyser i en e-post til Medier24 at medlemmene er fornøyde med at ny dekan er på plass.

- Medlemmene mener dette var et nødvendig grep for å løse opp en fastlåst konflikt og gjenopprette et godt arbeidsmiljø på avdelingen. Vi ser nå fram til å samarbeide med dekan Odd Ragnar Hunnes om å videreutvikle medieutdanningene i Volda, skriver han i e-posten.

Forskerforbundet mener at krisen ble større enn den trengte å bli.

- Forskerforbundet uttrykker skuffelse over at ledelsen ved HVO ikke tidligere satte inn tiltak for å hindre at krisen vokste seg så stor som den gjorde, en utvikling som ledelsen lenge har vært vel kjent med. Videre er vi skuffet over det inntrykket som har vært skapt av avdelingen i media de siste ukene, dels på grunn av mangel på informasjon fra ledelsen, og dels gjennom anonyme og uriktige lekkasjer fra fraksjoner i staben. 

I e-posten viser de til at arbeidsmiljøundersøkelsen ved AMF fra 2015, sammenlignet med den som kom i 2018, viser at det er i den siste perioden problemene har oppstått.

- Nå er vi innstilt på, sammen med rektor, direktør og styre, å bidra alt vi kan for å gjenopprette tilliten til «Media i Volda», og til å gi studentene som kommer til Volda om få dager en god studiestart, skriver de i e-posten.

Rektor Johann Roppen skriver følgende i en e-post til Medier24:

«Eg er glad for at Forskarforbundets medlemmer ved Avdeling for mediefag er positive til å samarbeide med konstituert dekan Odd Ragnar Hunnes og håper at vi alle no kan ha fokus på ein god studiestart.»

Powered by Labrador CMS