Reidar Sollie, talsperson for Norske Sportsjournalisters Forbund, sportssjef i VG, Frode Buanes og sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt.
Reidar Sollie, talsperson for Norske Sportsjournalisters Forbund, sportssjef i VG, Frode Buanes og sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt.

Haaland droppet journalistene: Dette sier sportspressen

– Man har ingenting å tape på å forklare en sportslig nedtur. Det er lov og naturlig å være skuffet. Men når det motsatte skjer, er det fort ordet arroganse som popper opp først, mener Reidar Sollie.

Publisert

Norges herrelandslag i fotball ble knust 5-1 av Østerrike i Linz under søndagens Nations Leauge-kamp.

Men da landslagets vikarierende kaptein og største stjerne, Erling Haaland, kom til pressesonene etter kampen, gikk han rett forbi journalistene og inn i spillerbussen.

Dette har skapt reaksjoner, og NRK-ekspert Kristoffer Løkberg var kritisk til at Haaland som kaptein droppet pressen.

På Instagram la Haaland ut denne beskjeden etter kampslutt:

«Sorry, adle sammen! Alt for dårligt frå mi sia. I november går me for 6p.»

Sportssjef i VG, Frode Buanes, påpeker at de eneste reaksjonen pressen har fått fra Haaland er Instagram-meldingen.

– Vi er vant med at Martin Ødegaard som kaptein tar ansvar også utenfor banen når det butter imot for landslaget, sier Buanes til Medier24.

– Inntrykket svekkes litt

Sportssjefen i VG mener kontrasten blir også ekstra stor etter Haalands møter med pressen før og etter han tok målrekorden sist torsdag i 3-0 seieren over Slovenia på Ullevål.

– Jeg synes han gjorde en svært god figur i de situasjonene, men det inntrykket svekkes litt når han som kaptein ikke stiller opp etter kollapsen mot Østerrike.

– Dette handler ikke om at han skal stille opp for pressen, men om at han som kaptein for det norske landslaget bør svare det norske folk om hva som gikk galt og hvilke vurderinger han og laget foretok underveis i kampen, fortsetter Buanes.

Sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK uttaler seg på et mer generelt grunnlag om det norske herrelandslaget.

– På generelt grunnlag mener vi at de norske landslagsspillerne er lite tilgjengelige for norske medier. Og kapteinen har jo et særskilt ansvar for kommunikasjon - også på tunge dager.

– Fort ordet arroganse som popper opp

Reidar Sollie er talsperson for Norske Sportsjournalisters Forbund. Han mener det ligger et ansvar for en landslagskaptein å stille opp for mediene.

– Både i solskinn og regnvær. Etter at Martin Ødegaard ble kaptein har jeg registrert at han er blitt mer tilgjengelig før og etter kamper, sier Sollie.

Han mener det samme må gjelde hans vikarer, også om han heter Erling Braut Haaland. 

– Man har ingenting å tape på å forklare en sportslig nedtur. Det er lov og naturlig å være skuffet. Men når det motsatte skjer, er det fort ordet arroganse som popper opp først. Om ikke Haaland vet det selv, må landslagsledelsen forklare ham det.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS