Åsted Norge, en av Mastiffs største suksesser de seneste åra.
Åsted Norge, en av Mastiffs største suksesser de seneste åra.

Åndenes makt, 71 grader nord, Paradise Hotel, TV 2 hjelper deg og Åsted Norge flytter sammen

I fjor fikk Mastiff og Nordisk Film & TV samme eier. Nå blir selskapene samboere.

Publisert

- Vi skal utkonkurrere alle andre før vi går løs på hverandre, sier daglig leder Kathrine Haldorsen i Mastiff muntert i om flyttingen. 

Kathrine Haldorsen, daglig leder i Mastiff.
Kathrine Haldorsen, daglig leder i Mastiff.

Det ble i fjor vår kjent at franske BanijayGroup hadde kjøpt opp mediehuset Zodiak Media og de to norske produksjonsselskapene fikk samme eier. Nå flytter de også sammen i Hammersborggata 9, hvor Mastiff etablerte seg for drøyt to år siden.

Samlokaliseringen av de to norske selskapene kommer som en konsekvens av felles eierskap, skriver de i en felles melding.

- TV-bransjen må i møte med framtiden finne nye og mer kostnadseffektive måter å produsere godtinnhold på. At Nordisk Film & TV nå flytter inn i våre lokaler er en av flere måter vi tenker kreativt og finner synergier. Dette er med på å sikre at kundene våre også i framtiden kan få veldig godt innhold for pengene, sier daglig leder Katrine Haldorsen i Mastiff.

Samtidig som selskapene flytter sammen, begynner de å hente ut synergier: Økonomisjef Jardar Bugten i Mastiff får nå samme tittel i Nordisk Film & TV. Andre støttefunksjoner kan også bli slått sammen.

Haldorsen mener samlokaliseringen er positiv:

- Vi får et enda større faglig miljø på huset og kan tilby freelancerne våre flere interessante jobber. I Banijay-konsernet har man bred erfaring med at konkurrerende selskap deler lokaler. Dette er for eksempel tilfelle i Sverige. Der det fungerer helt utmerket at Mastiff Sverige og Jarowskij deler kontorer.

Erlend Hernø Røeggen tok over som administrerende direktør for Nordisk Film & TV våren 2016, og har ledet selskapet gjennom nedbemanning og omorganisering. Han mener flyttingen er det eneste riktige.

- Å bli mer fleksible og tilpasningsdyktig i en ny og mer variert mediehverdag, var årsaken til den store omorganiseringen vi tok i 2016. Nå vil vi bo mer hensiktsmessig sammen med superhyggelige folk på Mastiff, så vi gleder oss til å komme inn til sentrum i et 2017 som ser lovende ut for oss, sier Røeggen.

 

  • Banijay gruppen er verdens største uavhengige TV-produksjonsselskap og eier selskaper i Danmark, Sverige, Finland, Storbritannia, Australia, Tyskland, Nederland, Spania, USA, Belgia, India, New Zealand, Russland, Frankrike, Italia og Norge.
  • Mastiff Norge ble stiftet i 1992, og er i dag et av Norges største og mest allsidige TV-produksjonsselskap. De står bak seersuksesser som Hver gang vi møtes, Åsted Norge, TV 2 hjelper deg, Paradise Hotel, Boligjakten, Ingen grenser, Matkontrollen, Norges smarteste, og God kveld Norge. 
  • Nordisk Film & TV er et av de eldste produksjonsselskapene i Norge og står bak produksjoner som The Voice, 71 Grader Nord, Åndenes Makt, Fingrene av Fatet, Sølvrekka og mange flere. Forvent underholdning i form av shinyfloor, reality, humor og drama fra Nordisk fremover.

 

Powered by Labrador CMS