- Dette er en storm i et vannglass. Den mest horrible krenkefesten jeg har vært med på i hele mitt liv, sier P3-Osnes om kritikken mot «Mannegruppa Ottar»

Erlend Osnes reagerer kraftig på reaksjonene - og trusler om å slette venner som er medlem av den omstridte Facebook-gruppa. – Så dobbeltmoralistisk at jeg får faen meg mageknip.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har gruppen «Mannegruppa Ottar» fått mye oppmerksomhet i media. Årsaken er at det har blitt postet en del hetsende innhold, skriver VG, som har fortalt flere historier de siste dagene om unge jenter som blir hengt ut og hetset grovt på gruppen.

I humorprogrammet Raae & Osnes på NRK P3 går programleder Erlend Osnes hardt ut mot debatten.

Komikeren har gjort seg kjent med såkalte «rants» der han raser mot vedtatte sannheter.

I dagens program uttalte han:

– Jeg skal gå ut på en liten grein og si at dette må være en storm i et vannglass, den mest horrible krenkefesten jeg har vært med på i hele mitt liv. Politisk korrekte mennesker må sette seg ned og puste litt ut, sier han og viser til at mange ber vennene sine om å enten melde seg ut av gruppa eller så blir de slettet som venn.

> LES OGSÅ: Ingrid (20) politianmelder navngitte medlemmer av Mannegruppa Ottar for trusler og hets

Fem-seks idioter

Programlederen følger opp med at man ikke skal skjære alle over én kam, fordi om enkelte har uttalt seg spesielt:

– Det var 40.000 medlemmer i Mannegruppa Ottar og la oss si at ni av dem har uttalt seg horribelt – og det er ingen tvil om at det er helt horrible utsagn de har kommet med. Men så skal dere dømme alle sammen på grunn av de. Vi kan ikke dømme alle på bakgrunn av en fem-seks idioter, uttalte Osnes i programmet.

Programlederen var selv medlem av gruppa noen dager fordi han ble innmeldt av noen andre, men valgte å melde seg ut fordi han ikke likte humoren. Videre fortsetter han:

– Jeg håper man gjør det samme andre steder, som for eksempel alt av nettaviser i Norge med kommentarfelt, hvor det skrives langt mer horrible ting. Der et det plutselig ikke horrible meninger i lukket grupper engang, det er åpent.

Powered by Labrador CMS