Åsne Seierstad skriver bok om to unge jenter fra Bærum som dro til Syria for å støtte IS

VG-journalist Erlend Ofte Arntsen skriver også bok - om norske fremmedkrigere fra Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Åsne Seierstad kommer i slutten av oktober med en bok om de to ungjentene fra Bærum som i 2013 dro til Syria.

– Det er en sterk og aktuell historie om to norske søstre som reiste til Syria for å slutte seg til IS, sa forlagssjef Anne Gaathaug da hun tirsdag presenterte Kagge forlags høstliste.

I tillegg til å fortelle historien om søstrene og deres fars desperate kamp for å finne dem, ser Seierstad ifølge forlaget nærmere på hvorfor muslimsk ungdom oppvokst i Vesten blir radikalisert.

De to norsk-somaliske søstrene fra Kolsås i Bærum ble først meldt savnet 17. oktober 2013.

Det viste seg etter hvert at de hadde tatt et fly til Istanbul og så kommet seg videre til grensebyen Antakya i den tyrkiske Hatay-provinsen, der de tok seg over grensen til Syria. De to jentene var ifølge VG aktive i den salafistiske organisasjonen Islam Net.

I slutten av 2014 meldte TV 2 at faren til jentene har reist tolv ganger i det krigsherjede landet for å få døtrene hjem, uten å lykkes.

Sommeren 2016 er de to Bærums-søstrene fortsatt ikke kommet hjem.

Kagge forlag kommer i høst også med «Fremmedkrigerne. Fra en norsk småby til islamsk stat», der VG-journalist Erlend Ofte Arntsen forsøker å gi svar på hva som får tre unge gutter fra Lisleby i Østfold til å forlate alt for å bli fremmedkrigere i Syria.

Powered by Labrador CMS