Redaktør Helge Lurås i Resett. Her fra en debatt om mediemangfold.
Redaktør Helge Lurås i Resett. Her fra en debatt om mediemangfold.

Kommentar

Helge Lurås er Norges største klikk­hore. Men nå har jakten på oppmerksomhet gått for langt

Når dine egne ansatte tar avstand fra deg, er det på tide å innse at man kanskje må skjerpe seg litt, skriver redaktør Erik Waatland i Medier24.

Publisert

I dag gikk Resett sin egen nyhetsredaktør ut mot Helge Lurås etter at han viste utrolig dårlig dømmekraft. Det var på tide.

Redaktør Helge Lurås fortsetter å leke klassens klovn ved å forsøke å være så motstrøms han bare kan.

Enten det er å være i opposisjon til mediene (som selvfølgelig står for alt vondt her i verden) – eller å peke ut minoriteter og alle som mener noe annet enn ham som samfunnsfiender.

Nå er det jammen også kvinnene som er problemet. Eller, Lurås ville kanskje ikke brukt akkurat de ordene. For redaktøren «stiller jo bare spørsmål», må man vite. 

Han skriver i kronikken «Kvinner, politisk korrekthet og KNM Helge Ingstad»:

«Det blir tatt for gitt at kvinner gjør Forsvaret bedre. De som skulle mene noe annet, får klar beskjed om at deres meninger er uønsket. Derfor er det nok også mange som ikke ønsker så mye oppmerksomhet om hvem som var på broen».

Insinuasjonen om at fregatten sank på grunn av kvinner på broen, var dråpen som rant over begeret til nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie i Resett. Mandag gikk hun ut offentlig på Facebook for å ta avstand fra sin egen sjef.

«Jeg gikk ikke fra en bra jobb for å fremme holdninger som feks at abort er lik nazisme, at kvinner ikke kan være ledere eller i Forsvaret (jeg jobbet i Forsvaret selv), at norske kvinner er utakknemlige beist som bør takke mannen hver dag», skrev hun på sin egen profil. 

Dette begynner å bli en kjent oppskrift fra Lurås.

«Han bare stiller et spørsmål», får masse reaksjoner – og dermed klikk på Resett.no. Fordekt som «viktig journalistikk som stiller viktige spørsmål». Og de seriøse mediene biter på – hver gang. Og kommentarfeltet sluker det han skriver rått, for fienden her er jo MSM, muslimer og nå også kvinnfolk, må vi vite.

Helge Lurås pleide å være en fyr det gikk an å høre på, for han sto for meninger og perspektiver som mediemangfoldet har bruk for. Men nå fremstår han som en reinspikka konspirasjonsteoretiker.

Mange anser kommentarfeltene som det mest useriøse ved Resett. Men det er ofte redaktøren selv som står for noe av det rareste som publiseres der.

Som Sjølie, som har vært sykemeldt siden i sommer, selv skriver på Facebook:

«Prosjektet har gått helt av skaftet, det har vært i en nedadgående spiral og er nå på bunnivå. Det er ikke bare jeg som er skuffet over det, men jeg er skuffet over ar jeg har brukt så mye tid på noe, helt forgjeves».

Og det er litt dumt, for Resett kunne virkelig blitt noe bra - med tabloidjournalistikk sett fra høyre, men i stedet fikk vi en saus av konspirasjonsteorier og klikkhoreri for å mane fram sinne og hat.

Dette er ikke journalistikk, men aktivisme - fra en som ikke skjønner journalistikk.

Det må være verdens enkleste ting å alltid mane fram blodpumpa hos leserne – de som ikke lenger kjenner seg igjen i verdensbildet som tegnes i mediene. Det er bare å sette folkegrupper, kjønn, yrker og andre ting opp mot hverandre – i stedet for å bygge forståelse og bro. 

Men det trenger jeg ikke forklare Lurås, for den kunsten har «redaktøren» lært seg helt selv. 

Det er nå tydelig at Lurås sitt prosjekt ikke er å samle Norge, men å splitte Norge.

Én muslim, kvinne og journalist om gangen.

Powered by Labrador CMS