Debatt

Erik Waatland beskylder meg for «klikkhoreri», men han bør se seg selv i speilet

For maken til oppkonstruert og manisk kritikk er det lenge siden jeg har sett, skriver redaktør Helge Lurås i Resett.

Han tar utgangspunkt i at en langtidssykemeldt ansatt i Resett går ut mot egen arbeidsgiver med kritikk om redaksjonens kvinnesyn og mye annet.

At noen gjør det offentlig og har vært sykemeldt en stund burde få Waatlands vær-varsom klokker til å ringe litt.

Muligens stikker det mer bak, som er en personalsak og som derfor ikke kan kommenteres av meg som overordnet.

Ifølge Waatland er jeg både «klassens klovn», en «reinspikka konspirasjonsteoretiker», og en som prøver å «splitte Norge».

Men kjære Erik, jeg tok bare opp et spørsmål som er av nokså stor betydning for Norge, nemlig forsvarsevnen vår. Og mener du det ikke finnes noen andre enn Helge Lurås som mener at kvotering av kvinner i Forsvaret kan ha en konsekvens for operative kapasiteter?

Det er faktisk ganske mange, men få tør snakke om det. Og fordi mediene ikke gjør jobben sin og stiller kritiske spørsmål, er det mulig å trumfe gjennom et eksperiment som vi ikke kjenner utfallet av.

At Resett faktisk tar opp slike temaer, burde du som redaktør i et bransjenettsted heller ønske velkommen og kanskje også gi en liten reprimande til alle som nå løper i flokk for å trampe ned et tema som fortjener offentlig debatt og ytterligere forskning.

Samtidig imøtegåelse
Medier24 har vært i kontakt med nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie i Resett, som for tiden er sykemeldt. Hun er forelagt opplysningene i kronikken hva gjelder hennes sykemelding. Hun kommenterer dette slik:
 
- Det er latterlig at han, av alle, tar ordene «Vær varsom-plakat» i sin munn. Utrolig.

Powered by Labrador CMS