Gard Lehne Borch Michalsen, avtroppende redaktør i Medier24.
Gard Lehne Borch Michalsen, avtroppende redaktør i Medier24.

Gard L. Michalsen slutter i Medier24 - blir ny publisher for E24. Erik Waatland konstituert som redaktør

- Noen ganger må man bare ta sats, sier Michalsen. - Vi gleder oss stort til å fortsette den gode jobben, sier Waatland.

Publisert

Gard L. Michalsen (32) er ansatt som sjefredaktør i E24 Dine Penger AS, som eies av VG og Schibsted. Det betyr at han går av som redaktør for Medier24.no

- For å bruke en klisje: Dette var ikke noe jeg hadde planlagt, men man kan aldri vite når sånne muligheter kommer. Men når de kommer må man noen ganger bare bestemme seg, og ta sats, sier Michalsen. 

En gang etter sommerferien tar han over som publisher i et mediehus med 80 millioner kroner i omsetning og nær 50 ansatte. Om den nye jobben sier Michalsen: 

- Å lede E24 må være en av de mest spennende mediejobbene i Norge akkurat nå. De har allerede posisjonen som Norges største nettavis for økonomi og næringsliv, og har det siste året investert tungt i nye tjenester, brukerbetaling og redaksjon. 

- Det gir en mulighet for å ta en enda sterkere posisjon i et spennende marked, og utfordre etablerte aktører. Det er en utfordring jeg gleder meg veldig til å gå løs på - og har ekstremt store ambisjoner for hvor langt vi kan nå, fortsetter han.

Fra 0 til 4

Michalsen etablerte Medier24 i desember 2014. De seneste åra har selskapet gradvis vokst, og teller i dag fire årsverk. Selskapet omsatte i fjor for 4,3 millioner kroner, med et driftsresultat på 890.000 kroner.

Veksten har fortsatt inn i 2017, og nylig lanserte selskapet brukerbetailing. Michalsen mener selskapet er godt rustet for den videre ferden: 

- Medier24 består i dag av en gjeng ekstremt dyktige, offensive og engasjerte ansatte som har vært med på å skape hele produktet. Jeg er helt sikker på at selskapet kommer til å fortsette å være først ute, sette dagsorden og være et mediekritisk korrektiv, sier han. 

Erik Waatland konstituert

Ansatt nummer to i Medier24 var Erik Waatland, som snart har jobbet her i to år. Han er fra og med skrivende stund konstituert som ansvarlig redaktør i Medier24, og uttaler: 

- Gard har tatt Medier24 fra å være en enkeltperson til en solid redaksjon. Jeg har hatt gleden av å jobbe side om side med ham i store deler av Medier24s historie og er ikke overrasket over at han fikk større utfordringer nå.

Vaktsjef Erik Waatland i Medier24 blir konstituert redaktør.
Vaktsjef Erik Waatland i Medier24 blir konstituert redaktør.

- Medier24 har blitt Norges største nettsted for medienyheter, og vi gleder oss stort til å fortsette den gode jobben som er gjort. Dette er bare starten, for vi har planen klar. Følg med, smiler han.

Michalsen fortsetter i en overgangsperiode gjennom sommeren som daglig leder. Den avtroppende redaktøren eier gjennom Caroliussen AS også 55 prosent av Medier24 AS. 

- Det er naturlig, og ikke minst riktig for selskapet, at vi finner en ny eiersituasjon. Men det vil naturlig nok ta noe tid å avklare, sier Gard L. Michalsen.

Powered by Labrador CMS