PÅSKEPREIK

– Vi har blitt så irritert på alle som sitter og googler at vi faller av Påskelabyrinten

Nettavisens Erik Stephansen forbereder seg på hjemmepåske under koronakrisen.

Publisert

Navn: Erik Stephansen

Stilling/selskap: Redaktør i Nettavisen

– Hva gjør du vanligvis i påska - og hva er planene for denne påska?

– Vanligvis er vi på hytta i Storfjorden mellom Ålesund og Geiranger, der vi kan kombinere båtliv, skiferie og peiskos - vel og merke når vi er heldige med været. I år blir det mer hjemmepåske, kan du si, og det vi diskuterer i familien nå er om vi skal kjøpe inn ny påskepynt eller ikke - siden alt ligger på hytta.. Jeg tenker at et par påskekyllinger får holde, men påskeharen må sikkert lage påskelabyrint og legge ut påskeegg til ungene i år også - selv om også de yngste er blitt tenåringer.

– Hva savner du mest fra hverdagen?

– Å rusle gjennom byen på vei til jobb i vakker vårsol. Venner og kolleger, og kanskje ei utepils etter jobb. Vi har prøvd både vintreff og jobbmøter på Facetime og Google hangout, men det blir ikke helt det samme.

– Hører du på Påskelabyrinten?

– Ja, det er jo en hyggelig tradisjon til påskefrokosten. Men de siste åra er vi blitt så irritert på alle som sitter og googler at vi noen ganger faller av. Digitaliseringen passer ikke like godt overalt.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg synes NRK-serien om Scandinavian Star er overraskende bra, Ellers er det flertallsbeslutninger som gjelder i TV-stua, så akkurat nå går det i Kompani Lauritzen og A million little things på Netflix. Men det er rart med det, vi kommer sikkert til å se på en eller annen påskekrim også.

– Hvordan synes du mediene har håndtert korona-krisen?

– Faktisk ganske bra. Utfordringen er jo å balansere det at vi er i en nasjonal krise, som krever spesielle hensyn, og likevel opprettholde den nødvendige kritiske holdningen til myndighetene. Her i avisa har vi merket en særlig interesse for meninger og kommentarer som kan tolke og analysere alle tallene om smittede, syke og døde.

– Hva eller hvem i bransjen fortjener hyllest og hvorfor?

– Alle hverdagsheltene som nå sitter rundt på hjemmekontor og fortsetter å gi det norske folk oppgradert og mest mulig pålitelig informasjon om pandemien vi er inne i.

– Hva er det viktigste Abid Raja kan gjøre for å sikre at norske medier klarer seg gjennom krisa?

– Nå i påska tenker jeg at han kan slappe litt av han også. Så akkurat her nøyer jeg med med å ønske ham god påske.

Powered by Labrador CMS