Politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen og VG-kommentator Selma Moren.
Collage: Ole Gunnar Onsøien / Kristoffer Kumar, VG
Moren får «pappa-stemmen»
Nettavisens Erik Stephansen svarer VG-kommentator med «myk (mansplaining-) røst»: – Påfallende hvor nedlatende han er, sier Selma Moren til Medier24.
Lørdag publiserte VG et innlegg fra debattjournalist og kommentator Selma Moren, i en video på toppen av artikkelen innleder hun:
«Hei, jeg heter Selma, og jeg er woke, fordi jeg er så gæren at jeg støtter vanlig og god oppførsel mot andre mennesker. Det provoserer enkelte så mye at det er blitt deres hovedkamp å avskaffe folk som meg»
Innlegget har skapt mye oppmerksomhet, og har blant annet blitt kritisert av Medier24 spaltist Kjetil Rolness på hans Facebook-side, der han kaller det «muligens det mest stupide og selvopptatte innlegget i woke-debatten så langt».
I Morens innlegg skriver hun om at hun opplever å bli satt i bås med ordet woke, og at hun mener det leder til en unyansert og polarisert form for debatt.
«Kom og sett deg her du, Selma»
Torsdag publiserte Nettavisen en kommentar fra politisk redaktør Erik Stephansen, der han skriver om Morens innlegg:
«Jeg tror hun gjorde seg til, i håp om å få akkurat den reaksjonen som hun fikk. Derfor er det fristende å ta på seg pappa-stemmen og svare med myk (mansplaining-)røst:
«Kom og sett deg her du, Selma, så skal jeg forklare deg hva woke er.»»
På Twitter bemerker Moren utsagnet fra Stephansen:
– Aaaaah. Tusen takk Erik Stephansen, nå skjønner jeg greia!
– Påfallende hvor nedlatende han er
– Jeg synes det er påfallende hvor nedlatende han er. Både han og Rolness gir gode eksempler på poenget i kommentaren de reagerer sånn på: Ordet «woke» vekker hersketeknikker, utdyper Moren overfor Medier24.
Hun påpeker at det finnes mange viktige samtaler rundt kansellering som hun mener at er viktig å ta, men at hun skulle ønske debattklimaet var mer inkluderende.
– Jeg lar meg ikke skremme. Jeg har stått i hersketeknikker som dette i mange år. Men det er alvorlig om andre unge ser det, og blir redde for å delta i debatten.