Journalist og forfatter Erik Martiniussen i Pressepodden.

Pressepodden

– Jeg synes det er merkelig at ikke svensk presse har stilt flere spørsmål om korona­strategien før nå

Midt i koronakrisen lanserte journalisten Erik Martiniussen en bok om bakterier. Vi snakker om en global krise som kan potensielt bli større en korona - og hvordan norsk og internasjonal presse bør dekke epidemien.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Samtidig som koronakrisen har lammet det globale samfunnet, så lanserte journalist Erik Martiniussen en bok om bakterier. Der roper han varsko om en krise som kan ta langt flere liv enn korona og covid-19.

Martiniussen jobber til daglig som journalist i Teknisk Ukeblad og har i fem år skrevet på boken, som retter et kritisk søkelys på antibiotikaresistens, som han mener er en snikende epidemi som truer med å ødelegge det globale helsevesenet innenfra.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Vi snakker med han om alt fra boka til korona, journalistikk i krisetid og en rekke andre ting. Der er han blant annet kritisk til svenske journalister, hvor han mener det mangler en rekke spørsmål i hvordan helsemyndighetene har håndtert krisen.

– Det er merkelig at ikke den svenske pressen har stilt flere spørsmål til Anders Tegnell og de andre helsemyndighetene rundt den strategien - før nå helt på tampen. Vi ser nå hvilke enorme konsekvenser det har for svensk helsevesen, som er under enormt press. Det må være pressens oppgave å være i forkant her og ta vare på de som er rammet av krisen - og ikke bare ta storsamfunnets hensyn i dekningen, sier Martiniussen i Pressepodden.

I tillegg til dette, så snakker vi om dødelige mikser av resistente bakterier og hva vi som journalister må være klare over når vi dekker koronakrisen.

  • Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Powered by Labrador CMS